Parama dėkojame




Jeruzalės patriarchas: išklausykime kitą, nors mūsų sielos apakintos

sielosMaldos ir pasninko diena už taiką Šventojoje Žemėje – tai gražus visų krikščioniškų bendruomenių vienybės ženklas, pažymėjo spalio 17 dieną minimos taikos dienos išvakarėse jos sumanytojas kardinolas P. Pizzaballa, Jeruzalės lotynų patriarchas. Antradienio pavakare jis patriarchato Švč. Išganytojo katedroje Jeruzalės senamiestyje vadovaus Švenčiausiojo Sakramento adoracijai už taiką Šventojoje Žemėje.

Kardinolas P. Pizzaballa pirmadienį pareiškė darysiąs viską dėl taikos – jis sakėsi esąs pasirengęs net kraštutiniam gestui: kaip įkaitas pasiduoti teroristinei grupuotei „Hamas“ mainais už dabartinių įkaitų išlaisvinimą. Jis, be to, pažymėjo, kad dabartinis laikotarpis nėra tinkamas bendroms iniciatyvoms su kitų religijų lyderiais.

„Kalbamės, stengiamės vieni kitus padrąsinti, suprasti vieni kitų nusistatymą. Labai svarbu išklausyti kitą, ypač dabar, kai visų mūsų sielos apakintos. Nelengva, bet būtent tai dabar stengiuosi daryti – klausytis kitų“, – patikino Jeruzalės lotynų patriarchas P. Pizzaballa, dar kartą apgailestavęs dėl grupuotės „Hamas“ barbariškų veiksmų spalio 7 d. Kardinolas sielojosi dėl Gazos ruožo gyventojų patiriamų sunkumų, jų baimės dėl galimos Izraelio karinių pajėgų atakos ir konflikto, kuris, pasak patriarcho, gali išsiplėsti ir tapti regioniniu.

Patriarchą guodžia daugelio vyskupijų ir vienuolijų visame pasaulyje užtikrinimas, kad malda ir pasninku dalyvaus Jeruzalės lotynų Patriarchato taikos iniciatyvoje.

Pasninko ir maldos dienos už taiką svarbą paminėjo popiežius Pranciškus, sekmadienį paraginęs visus tikinčiuosius šią dieną – spalio 17-ąją – vienytis su Bažnyčia Šventojoje Žemėje. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode