Parama dėkojame




Mažeikių geležinkelio stoties pastate norima įkurti turizmo centrą, kavinę

geleinstotismazMažeikių geležinkelio stoties pastate norima įkurti turizmo ir verslo informacijos centrą bei verslo inkubatorių, kavinę.

Siekiant visa tai įgyvendinti, valstybei priklausantį pastatą šiuo metu valdanti Lietuvos geležinkelių infrastruktūros tinklo įmonė „LTG Infra“ jį turėtų perduoti Mažeikių rajono savivaldybei. Susisiekimo ministerija yra parengusi atitinkamą Vyriausybės nutarimo projektą.

„LTG Infra“ nurodo, kad pastatas nebenaudojamas pagal tiesioginę paskirtį, nes jame nėra laukimo salės, bilietų kasų ir t. t. Traukinio Mažeikių gyventojai laukia geležinkelio stoties perone įrengtoje stoginėje.

Pastatą perimti norinti savivaldybė pažymi, kad jis glaudžiai susijęs su Mažeikių kūrimosi istorija, yra kultūros vertybė, vienas iš reikšmingiausių Mažeikių lankytinų istorijos ir architektūros objektų.

Kaip rašoma nutarimo projekte, miestiečiams ir svečiams pastatas yra itin patraukli ir mėgstama vieta: čia vyksta mugės, edukacinės programos, bendruomenių pasirodymai, atlikėjų koncertai,

Pasak savivaldybės, miesto gyventojai, ypač jaunimas, buvo pamėgę prieš keletą metų pastate veikusią Menų stotį – tai buvo traukos centras, kuriame nuolat vykdavo įvairūs renginiai jaunimui.

Pagal savivaldybės pateiktą informaciją, pastate įsikurtų Mažeikių turizmo ir verslo informacijos centras bei verslo inkubatorius. Ketinama įkurti kavinę, kurios interjeras būtų atkurtas pagal tarpukariu stotyje veikusios kavinės nuotraukas, saugomas Mažeikių muziejaus fonduose.

Nurodoma, kad ši maitinimo įstaiga kartu būtų ir vieta, kurioje keleiviai galėtų saugiai laukti traukinio. Pastate būtų įrengta istorinė ekspozicija, veiktų meno galerija, konferencijų salė.

Vyksta diskusijos ir dėl galimybės pastate įkurti civilinės metrikacijos skyrių.

Mažeikių r. savivaldybės nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode