Parama dėkojame




Kuo mobilios pirtys pranašesnės už stacionarias?

mobilipirtisLaisvalaikio leidimas pirtyse yra vienas dažniausių pasirinkimų tiek laisvalaikiu, tiek ir švenčiant šventes didesniame žmonių būryje. Pastebima, kad toks laisvalaikio leidimo būdas vis dažniau skatina lietuvius rinktis ne nuomą, o tiesiog pirties įsigijimą. Mat, dabar jų pasirinkimas yra milžiniškas, o tai liudija ir didžiulė mobilių pirčių pasiūla.

Kaip bebūtų, ne visi gali sau leisti įsigyti nuosavą pirtį ir ją pasistatyti savo sklype ar sodyboje, nes ji reikalauja pakankamos vietos, investicijų ir priežiūros. Lauko pirties statyba ir eksploatacija yra brangus bei sudėtingas procesas, kuris apima daug aspektų, tokių kaip architektūra, inžinerija, hidraulika, elektrotechnika, šildymas, ventiliacija, apdaila, izoliacija, apšvietimas, sauga, higiena ir kt. Tokio statinio statyba ir eksploatacija taip pat reikalauja daug laiko, darbo ir žinių, kad būtų užtikrinta kokybė, efektyvumas ir ilgaamžiškumas. Pirčių statyba ir eksploatacija taip pat turi įtakos aplinkai. Tokie statiniai naudoja daug elektros ir vandens, išmeta daug anglies dioksido ir kitų teršalų, o taip pat jie gali sukelti gaisrų ar kitų nelaimių pavojų.

Todėl vis daugiau žmonių renkasi mobiliąsias pirtis, kurios turi daug privalumų palyginti su stacionariomis. Mobilioji pirtis yra tokia, kurią galima lengvai perkelti iš vienos vietos į kitą, nes ji yra sumontuota ant ratų arba ant specialios platformos. Tokios pirtys gali būti įvairių dydžių, formų, tačiau dažniausiai jos yra nedidelės, kompaktiškos ir pakankamai funkcionalios. Jos taip pat gali būti naudojamos tiek vasarą, tiek žiemą, nes yra šildomos malkomis, dujomis ar elektra.

Mobiliųjų pirčių statybos ir eksploatacijos išlaidos yra mažesnės

Mobilios pirtys reikalauja mažiau medžiagų, darbo ir laiko jų statybos metu, nes jos yra mažesnės ir paprastesnės nei stacionarios. Jos yra gaminamos iš lengvų ir atsparių medžiagų, tokių kaip plienas, aliuminis, plastikas ar mediena. Jos yra lengvai transportuojamos ir sumontuojamos.

Tokios pirtys įprastai jau yra paruoštos naudoti ir nereikalauja daug papildomų darbų, tokių kaip pamatų klojimas, vandens ir elektros tinklų vedimas, kanalizacijos ir drenažo sistemos įrengimas ir kt. Jos taip pat reikalauja mažiau priežiūros ir remonto, nes yra lengviau valdomos ir reguliuojamos. Jos turi integruotas ir automatizuotas sistemas, kurios užtikrina pirties šildymą, ventiliaciją, apšvietimą, saugą ir higieną. Mobiliosios pirtys taip pat taupo elektros ir vandens sąnaudas, nes yra efektyvesnės ir naudoja mažiau resursų nei stacionarios. Ne tik tokių pirčių statyba yra pigesnė – jų eksploatacija taip pat kainuoja mažiau.

Lankstesnės naudojimo galimybės.

Ypač svarbu akcentuoti, kad mobiliosios pirtys leidžia pasirinkti kur ir kada jas naudoti, nes jos gali būti perkeltos į bet kurią vietą, kur yra tinkamos sąlygos. Jos gali būti naudojamos tiek mieste, tiek gamtoje, tiek privačiai, tiek kolektyviai. Tokios pirtys gali būti pastatomos ant bet kokio paviršiaus, pavyzdžiui, žolė, žvyras, betonas arba net sniegas. Žinoma, viskas priklauso nuo gamintojo pasiūlos ir projektų.

Be to, svarbu žinoti, kad mobilios pirtys gali būti naudojamos bet kuriuo metų laiku, nes jos yra šiltos ir apsaugotos nuo šalčio, lietaus, sniego bei vėjo. Jos gali būti naudojamos ir kaip papildomas pajamų šaltinis, nes jas galima nuomoti kitiems žmonėms, kai jų nereikia. Aišku, nuomos atveju, reikėtų laikytis tam tikrų reikalavimų.

Didelė pasiūla ir paklausa leidžia išvengti didelių išlaidų

Mobiliosios pirtys tampa vis populiaresnės ir paklausesnės, nes žmonės ieško naujų ir įdomių būdų mėgautis laisvalaikiu. Jos yra patrauklios ir jaunai, ir senajai kartai, nes kai kurios iš jų yra ypač modernios, patogios ir pritaikytos skirtingiems poreikiams.

Didelė pasiūla taip pat suteikia galimybę išbandyti skirtingus pirties tipus, tokius kaip rusiška, suomiška, turkiška, japoniška ir t.t. Kai kurie gamintojai taip pat siūlo skirtingus priedus, tačiau jie gali daryti įtaką galutinei kainai. Kuo didesnė komplektacija, tuo didesnė galutinė kaina.

Jeigu nusprendėte įsigyti mobilią pirtį ir ją statyti savo sklype, turėtumėte atidžiai skaityti įsigijimo sąlygas. Mat, kai kurie pirčių gamintojai siūlo tik gamybos ir surinkimo paslaugas, tad įrengimą ir priežiūrą gali tekti atlikti patiems. Kaip bebūtų, toks statinys turėtų būti perkamas prieš tai gerai įvertinus kiekvieno gamintojo pasiūlymą.

24-28

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode