Marcinkevičius




M. Navickienė: būtina užtikrinti sklandžius tarpinius patikrinimus ir egzaminus

egzamŠvietimo, mokslo ir sporto ministerijai (ŠMSM) laikinai vadovausianti socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė sako, kad artimiausiu metu būtina užtikrinti sklandų tarpinių vienuoliktokų patikrinimų bei brandos egzaminų vykdymą.

„Įgyvendinimo klaidas bendromis jėgomis (...) reikia ištaisyti ir svarbiausia užtikrinti, kad dabar tarpiniai patikrinimai ir artimiausi egzaminai įvyktų sklandžiai, be nesusipratimų“, – žurnalistams trečiadienį prieš Vyriausybės posėdį sakė M. Navickienė.

Ji siūloma laikinai vadovauti Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai vietoje atsistatydinančio Gintauto Jakšto.

M. Navickienė teigė, kad švietimo bendruomenėje kilusią įtampą mažins kalbėdama su jos atstovais bei kolegomis ministerijoje.

Konservatorė taip pat sakė, kad sprendimą, ar tvirtinti atsistatydinančio G. Jakšto komandos parengtą tarpinių patikrinimų planą, priims su juo susipažinusi.   

„Aš pasitikiu, kad būnant komandoje reikia daryti dalykus, kuriuos reikia padaryti. (...) Paliepimų nėra, baudžiavos, kaip sakė premjerė, nėra. Bet jeigu reikalinga pagalba ir tvarka, tai tikrai ją suteiksiu ir padėsiu įgyvendinti“, – teigė M. Navickienė, atsakydama į klausimą, ar ilgai buvo įkalbinėjama premjerės laikinai vadovauti ŠMSM. 

Ji tikino Vyriausybėje nesusidūrusi su nepriimtina darbo kultūra: „Tikrai nesu susidūrusi su dalykais, kuriuos paminėjo ministras (G. Jakštas – BNS)“.  

G. Jakštas apie atsistatydinimą pranešė antradienį per spaudos konferenciją. Ministras teigė, kad jo pasitraukimą lėmė premjerės aplinkos asmenų duodami nurodymai.

Ministro teigimu, paskutinis pavedimas buvo susijęs su tarpinių patikrinimų vertinimo skale, kad tie, kas yra surinkę daugiau taškų, gautų daugiau nei maksimalų balų skaičių. Anot jo, toks pavedimas duotas „be galimybės diskutuoti“.

Tuo metu premjerė sakė G. Jakšto paprašiusi pasiūlyti, kaip įvertinti gerai tarpinių patikrinimų užduotis išsprendusius vienuoliktokus, kad būtų ištaisytas „neteisingumo jausmas“. Ji sakė apgailestaujanti, kad prašymas atkreipti dėmesį į problemą sukėlė „tokią stiprią reakciją“.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode