Parama dėkojame




Stipriausiam lengvosios atletikos klubui „Cosma“ – auksinė žiema

Vilniaus sporto klubo „Cosma“ prezidentas Martas Skrabulis tik ką praskriejusį lengvaatlečių žiemos sezoną prisimena su šypsena. Pajėgiausio Lietuvos lengvosios atletikos klubo vadovas turi kuo pasigirti – „Cosma“ ne tik iškovojo tradicinę pergalę LLAF taurės varžybose, bet ir stipriai prisidėjo prie Airinės Palšytės triumfo Europos čempionate.

„Tikrai teigiamai vertiname šį žiemos sezoną – būrys jaunimo rodė gerus rezultatus ir vėl laimėjome LLAF taurės varžybų klubų įskaitoje. Tai normalu, nes dauguma geriausių sportininkų pas mus, jie ir turi laimėti, – džiaugėsi M.Skrabulis. – Maloniai stebina tobulėjantis jaunimas, padedame kuo galime – papildais, apranga, treniruočių stovyklomis, dėmesiu. Džiugu, kad ir jie atsako tuo pačiu bei patenkina lūkesčius.“

Lietuvos uždarų patalpų čempionate „Cosma“ lengvaatlečiai iškovojo net 13 aukščiausios prabos apdovanojimų, o ant prizininkų pakylos kopė daugiau nei dvi dešimtys klubo atstovų.

„Norisi, kad jauni lengvaatlečiai stebintų ne tik rezultatais, bet ir atsidavimu, motyvacija. Sportas toks dalykas, kad vieną kartą gali nepasisekti, o po kelių savaičių – kristi rekordai. Airinė Palšytė klubo nare tapo 13-14 metų, dar nieko nepasiekusi. Tikimės, kad ir iš dabartinio jaunimo gali kažkas išaugti, bandome prie to prisidėti“, – pasakojo M.Skrabulis.

Būtent A.Palšytės triumfą Europos uždarų patalpų čempionate Serbijoje „Cosma“ prezidentas išskyrė kaip svarbiausią žiemos sezono akcentą.

„Pagrindinis sezono džiaugsmas yra Airinės auksas – tiek „Cosma“ klubo, tiek visos lengvosios atletikos pergalė. Ji klubo narė, veteranė šiame klube pagal savo patirtį. Europos čempionė su nacionaliniu rekordu – geriau negali būti, – sakė pajėgiausius Lietuvos sprinterius treniruojantis M.Skrabulis. – Dabar Airinei daug lengviau, ji gauna paramą iš kitų, tačiau džiugu, kad padėjome pasiekti tokį lygį, kai ji dar nebuvo tokia įdomi ir populiari.“

Per dešimtmetį, kurio metu A.Palšytė yra „Cosma“ narė, klubas sportininkę parėmė ne tik apranga ar papildais, bet ir stipendijomis, delegavimu į treniruočių stovyklas tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

„Klubas nėra tam, kad uždirbtų, jis tam, kad padėtų sportininkams. Norisi, kad padėtų ne tik klubas, bet ir miestas, rėmėjai. Dabar pagalbą suteikiame tik mes, nors lengvaatlečių jame yra per šimtą. Galite paskaičiuoti, kad praktiškai neįmanoma padėti visiems, kiek norima. Gaila, kad esame vieni, neįdomus miestui, tačiau tikimės, kad tai tik laiko klausimas“, – apgailestavo M.Skrabulis.

Olimpiečių A.Palšytės, Zinaidos Sendriūtės, Dianos Lobačevskės, Andriaus Gudžiaus bei pajėgiausių šalies sprinterių vedama „Cosma“ praėjusiais metais užėmė ketvirtas vietas Europos čempionų taurės varžybose tiek moterų, tiek vyrų įskaitose, nors Lietuvos klubo biudžetas buvo vienas kukliausių.

„Kai kurie užsienio klubai yra vardiniai – „Valencia“, „Barcelona“, „Galatasaray“. Ten yra daug sporto šakų – futbolas, krepšinis, lengvoji atletika, tinklinis, todėl rėmėjų pritraukti jiems lengviau. Kitus remia miestai, dar kitur tiesiog labai populiari lengvoji atletika. Pavyzdžiui, jau dabar nebėra bilietų į pasaulio čempionatą Anglijoje, kur oficialiai karjerą baigs sprinto legenda Usainas Boltas“, – teigė „Cosma“ vadovas.

Sostinės klubo lengvaatlečiai, tarp jų ir A.Palšytė, jau pradėjo pasiruošimą vasaros sezonui. Europos čempionų klubų taurės varžybos vyks gegužės pabaigoje Turkijoje.

Vilnius, balandžio 3 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode