Parama dėkojame




maskvoRusija pranešė, kad sekmadienį atrėmė Ukrainos dronų atakas virš kelių Krymo dalių, netoli Maskvos ir dviejų pasienio regionų.

Krymas buvo Kyjivo taikinys per visą Maskvos puolimo Ukrainoje laikotarpį, tačiau pastaruoju metu jis intensyviau ir dažniau puolamas, Kyjivui rengiantis susigrąžinti Juodosios jūros pusiasalį, kurį Maskva aneksavo 2014-aisiais.

Birželio pradžioje Ukrainai pradėjus kontrpuolimą, Rusija patyrė Ukrainos dronų atakų bangą, per kurią retkarčiais apgadinami pastatai, taip pat ir sostinėje Maskvoje.

Tačiau Rusijos pareigūnai sumenkina jų reikšmę.

„Dronai buvo perimti virš Krymo pusiasalio vakarų, pietvakarių, šiaurės vakarų ir rytų dalių, Maskvos srities Istros ir Domodedovo rajonų, Belgorodo ir Voronežo sričių“, – per „Telegram“ paskelbė Rusijos gynybos ministerija, apibendrindama sekmadienio atakas.

Ji pridūrė, kad dronams buvo užkirstas kelias.

Dauguma išpuolių įvyko ankstyvą sekmadienio rytą.

Vėlų sekmadienį virš Pietvakarių Krymo buvo sunaikinti trys dronai, o virš Belgorodo pasienio regiono – pavienis dronas, pranešė Gynybos ministerija.

Visą dieną platformoje „Telegram“ buvo atnaujinama informacija apie 13 sunaikintų dronų, iš kurių devyni buvo numušti virš Krymo.

Pareigūnai nepranešė, ar per išpuolius būta aukų ar žalos.

Sekmadienio apžvalgoje Rusijos ministerija teigė, kad nukentėjo Charkive, Ukrainos rytuose, esantys karinių transporto priemonių remonto gamyklos gamybos cechai.

Pastatai, „kuriuose buvo remontuojamos ir restauruojamos Ukrainos ginkluotųjų pajėgų šarvuotosios transporto priemonės, nukentėjo nuo raketos smūgio“, sakoma pranešime.

Charkivo srities gubernatorius Olehas Synehubovas anksčiau savo sekmadienio apžvalgoje teigė, kad netrukus po vidurnakčio Rusija „raketomis atakavo Charkivo miestą“, tačiau tvirtino, kad nukentėjo civilinė įmonė.

„Raketos pataikė į civilinės įmonės pastatą. Kilo gaisras“, – sakė jis per „Telegram“.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode