Parama dėkojame




isakeUkrainos pareigūnai ketvirtadienį nurodė evakuoti civilius gyventojus iš pietinio Chersono regiono, kurį iš dalies kontroliuoja Rusijos pajėgos ir kuris yra nuolat apšaudomas.

„Chersono srities gynybos taryba nusprendė priverstinai evakuoti šeimas su vaikais iš vietovių, kurias nuolat apšaudo priešas“, – „Telegram“ tinkle pranešė regiono gubernatorius Oleksandras Prokudinas.

Rusijos kariai kontroliuoja į pietus nuo Dniepro upės esančias srities teritorijas po to, kai praėjusiais metais pasitraukė iš regiono sostinės Chersono miesto, kurį reguliariai apšaudo.

Ukrainos pareigūnai jau rugpjūtį rekomendavo civiliams gyventojams dėl Rusijos puolimo palikti keliolika vietovių šiaurės rytų regione Charkive, tačiau ši evakuacija nebuvo privaloma.

O. Prokudinas taip pat sakė, kad regiono valdžios institucijos ruošiasi ekstremaliai situacijai šį rudenį ir žiemą dėl aprūpinimo elektra.

2022-ųjų žiemą Rusija reguliariai bombardavo Ukrainos infrastruktūrą, o tai sukeldavo nuolatinius elektros tiekimo sutrikimus.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode