Parama dėkojame




galimRusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį duodamas interviu valstybinei televizijai pareiškė, kad, nepaisant tarptautinių sankcijų, karinis bendradarbiavimas su Šiaurės Korėja yra įmanomas.

„Yra tam tikrų apribojimų (....) Pagal galiojančias taisykles yra galimybių, į kurias atsižvelgiame ir jas aptariame“, – teigė jis. 

Šis interviu buvo transliuotas po V. Putino susitikimo su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong Unu (Kim Čen Unu).

V. Putinas trečiadienį taip pat pareiškė, kad Šiaurės Korėjos lyderis toliau stebės, kaip Tolimuosiuose Rytuose demonstruojamas Rusijos karo laivų potencialas.

„Vladivostoke taip pat yra karinis komponentas, pagal Gynybos ministerijos linijas, bet jis tiesiog skirtas Ramiojo vandenyno laivyno pajėgumams pademonstruoti“, – sakė V. Putinas valstybinei žiniasklaidai po derybų kosmodrome „Vostočnyj“ Rusijos rytuose.

V. Putinas nurodė, kad Šiaurės Korėjos lyderis apsilankys Tolimųjų Rytų federaliniame universitete Vladivostoke ir Rusijos mokslų akademijoje, įskaitant jūrų biologijos tyrimų laboratorijas.

Jis taip pat vyks į Komsomolską prie Amūro, svarbų Rusijos pramonės centrą.

„(Kim Jong Unas) aplankys gamyklas, kuriose gaminama civilinė ir kovinė aviacijos įranga“, – interviu metu teigė V. Putinas. 

Kim Jong Unas trečiadienį per aukšto lygio pokylį su Rusijos prezidentu pareiškė esąs įsitikinęs, kad Maskva pasieks „didelę pergalę“ prieš savo priešus.

Susitikimas ir pokylis įvyko Maskvai tampant vis labiau izoliuotai dėl savo puolimo Ukrainoje, pradėto pernai vasarį.

Rusijos naujienų agentūros pranešė, kad Kim Jong Unas konkrečiai paminėjo Rusijos „specialiąją karinę operaciją“ – kaip Maskva vadina savo plataus masto karą Ukrainoje.

JAV pareigūnai ir ekspertai perspėjo, kad Rusija yra suinteresuota įsigyti Šiaurės Korėjos amunicijos, kurią galėtų naudoti puolimui Ukrainoje.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode