Marcinkevičius




rysiusKinija antradienį paskelbė siekianti įvairiose srityse plėsti bendradarbiavimą su Šiaurės Korėja, šios lyderiui Kim Jong Unui (Kim Čen Unui) atvykus į Rusiją pirmojo per ketverius metus užsienio vizito.

„Kinijos ir Šiaurės Korėjos santykiai vystosi gerai“, – eilinėje trumpoje spaudos konferencijoje sakė kinų Užsienio reikalų ministerijos atstovė Mao Ning.

„Abi šalys įgyvendina svarbų konsensusą, pasiektą abiejų šalių lyderių“, – sakė atstovė.

Pasak jos, Pekinas ir Pchenjanas plečia mainus ir bendradarbiavimą įvairiose srityse, siekia, kad dvišaliai santykiai dar labiau plėtotųsi.

Kim Jong Unas antradienį atvyko į Rusiją, pranešė rusų valstybinė naujienų agentūra „Ria Novosti“.

Jis vėliau šią savaitę turi neskelbiamoje vietoje Rusijos Tolimuosiuose Rytuose susitikti su prezidentu Vladimiru Putinu, sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Tai pirma Šiaurės Korėjos lyderio kelionė į užsienį po COVID-19 pandemijos.

Mao Ning antradienį sakė neturinti skelbtinos informacijos, kai jos buvo paklausta, ar Kim Jong Unas galėtų artimiausiais mėnesiais apsilankyti Kinijoje.

Pekinas yra svarbiausias Šiaurės Korėjos sąjungininkas ir ekonominės pagalbos teikėjas; šie santykiai buvo užmegzti per praėjusio amžiaus 6-ojo dešimtmečio Korėjos karą.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode