Parama dėkojame




normPrancūzijos rytuose esančiame neįgaliųjų poilsiui patalpas nuomojančiame pastate, kur per trečiadienį kilusį gaisrą žuvo 11 žmonių, buvo nesilaikoma tokiam turtui keliamų priešgaisrinės saugos reikalavimų, ketvirtadienį pareiškė prokuroro pavaduotoja.

Patalpoje nebuvo atliktas privalomas saugumo patikrinimas ir ji neturėjo savybių, reikalingų visuomenei priimti, naujienų agentūrai AFP sakė Kolmaro miesto prokuroro pavaduotoja Nathalie Kielwasser (Natali Kilvazer).

Gaisras kilo ankstyvą trečiadienį nedideliame Vincenheimo miestelyje netoli Kolmaro Elzaso regione Prancūzijos rytuose.

Visi apatiniame aukšte buvę svečiai sugebėjo išsigelbėti, tačiau buvę viršuje atsidūrė spąstuose.

Per patį prancūzų vasaros atostogų sezono įkarštį šioje itin vaizdingoje vietovėje buvo apgyvendinta grupė suaugusiųjų, turinčių mokymosi sunkumų, ir juos lydinčių asmenų.

„Jei norite vairuoti automobilį, jums reikia vairuotojo pažymėjimo. Jei norite priimti žmones, turite praeiti šį patikrinimą, parodantį, kiek žmonių galite priimti ir t. t. Saugumo sumetimais nustatome tam tikras taisykles“, – sakė N. Kielwasser.

Neseniai renovuotame sename pastate buvo įrengti dūmų detektoriai, tačiau jų nepakako tokio tipo patalpoms, sakė ji.

„Dūmų detektoriai atitiko standartus, tačiau tai nėra tokie dūmų detektoriai, kokie įrengiami visuomenei skirtose patalpose“, – pridūrė prokuroro pavaduotoja. Ji teigė, kad kol kas neaišku, ar pastate buvo gesintuvų.

Pasak moters, priešais gyvenantis ir kilus gaisrui ugniagesius perspėjęs šio pastato savininkas yra ištiktas šoko ir nebuvo sulaikytas.

Vietos mero administracija pranešė, kad kilus gaisrui name buvo 28 žmonės, iš kurių 17 liko gyvi. Teigiama, kad savininkas buvo pasirašęs sutartį, pagal kurią turėjo priimti tik 16 žmonių.

N. Kielwasser nurodė, kad toliau tiriama, ar buvo laikomasi apgyvendinimo normų.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode