Parama dėkojame




nuverstoJungtinių Tautų vadovas trečiadienį pareiškė esąs labai susirūpinęs dėl nušalinto Nigerio lyderio Mohamedo Bazoumo (Mohamedo Bazumo) sulaikymo sąlygų ir paragino jį paleisti.

Antonio Guterresas (Antoniju Guterišas) pasmerkė „apgailėtinas gyvenimo sąlygas, kuriomis, kaip pranešama, gyvena prezidentas Bazoumas ir jo šeima“, teigiama JT pareiškime.

Televizija CNN trečiadienį pranešė, kad liepos pabaigoje perversmo metu M. Bazoumą nuvertę sukilėliai laiko jį izoliuotą ir verčia valgyti sausus ryžius bei makaronus.

Keliose tekstinėse žinutėse, kurias demokratiškai išrinktas lyderis išsiuntė draugui, jis rašė, kad nuo penktadienio su juo nebuvo palaikomi jokie žmogiški ryšiai, niekas jam netiekė nei maisto, nei vaistų, pranešė televizija.

A. Guterresas „dar kartą reiškia susirūpinimą dėl prezidento ir jo šeimos narių sveikatos bei saugumo ir dar kartą ragina nedelsiant ir besąlygiškai jį paleisti ir grąžinti jį į valstybės vadovo pareigas“, sakoma JT generalinio sekretoriaus atstovo spaudai pareiškime.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode