Parama dėkojame




suzeistiUkrainos rytuose esančiame Pokrovsko mieste per du Rusijos raketų smūgius, įskaitant į gyvenamąjį namą, žuvo mažiausiai septyni ir sužeisti 88 žmonės, antradienį pranešė pareigūnai.

Pokrovskas yra maždaug už 70 km į šiaurės vakarus nuo Rusijos kontroliuojamo Donecko miesto ir maždaug už 50 km nuo rytinio fronto linijos, kur Maskva teigia stiprinanti pozicijas ir atremianti Ukrainos atakas.

Tarp žuvusiųjų – penki civiliai, gelbėtojas ir karys. Sužeisti dešimtys civilių, policininkų, keli gelbėtojai ir kariškiai.

Kaip pranešama, iš viso apgadinta 12 daugiaaukščių pastatų, viešbutis, prokuratūros ir pensijų fondo biurai, vaistinė, dvi parduotuvės, dvi kavinės ir du automobiliai.

Tuo tarpu Rusija pareiškė, kad Pokrovske smogė Ukrainos kariuomenės vadavietei.

„Netoli Krasnoarmeisko gyvenvietės Donecko liaudies respublikoje buvo smogta Ukrainos kariuomenės jungtinės grupės „Chortycia“ priešakiniam vadavietės postui“, – nurodė Rusijos gynybos ministerija, pavartojusi rusišką Pokrovsko pavadinimą ir paminėjusi apsišaukėlišką Rytų Ukrainos separatistinį darinį.

Naujienų agentūros AFP korespondentai vietoje matė, kaip gelbėtojai iš penkiaaukščio pastato griuvėsių evakuoja išgyvenusiuosius ir neša sužeistuosius į greitosios pagalbos automobilius.

„Mes atnaujiname griuvėsių griovimo darbus“, – sakė  Ukrainos vidaus reikalų ministras Ihoris Klymenka anksti antradienį po to, kai gelbėtojai „buvo priversti sustabdyti darbą nakčiai dėl didelės pakartotinio apšaudymo grėsmės“.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmadienį teigė, kad Maskva smogė gyvenamajam pastatui, ir socialiniuose tinkluose pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame matyti, kaip civiliai gyventojai padeda sužeistiesiems, o gelbėtojai tvarko nuolaužas iš pastato, netekusio viršutinio aukšto.

Filmuotoje medžiagoje taip pat matomas antrasis pastatas, kuris atrodė smarkiai apgadintas.

Pokrovske prieš karą gyveno apie 60 000 žmonių.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode