Marcinkevičius




Iškilmingomis mišiomis Lietuvoje suteiktos šv. Teresės relikvijos

Vasario 12 d. Vilniaus Visų Šventųjų bažnyčioje iškilmingomis šv. Mišiomis pradėta gerbti iš Romos atkeliavusi šv. Teresės relikvija. Ji inkrustuota šoniniame altoriuje, kad „tikintieji bet kada galėtų prašyti šv. Teresės iš Kalkutos užtarimo ir būti apglėbti jos meilės“ – sakoma parapijos pranešime spaudai.

Šv. Mišių metu tikintieji dėkojo Dievui už šventosios Motinos Teresės pašaukimą aukotis stokojantiesiems, prašė užtarimo ir stiprybės Dievo Meilės misionierių kongregacijai visame pasaulyje, o ypač Visų Šventųjų parapijoje gyvenančioms ir tarnaujančioms vienuolėms, sekančioms šv. Teresės pavyzdžiu. Melsdamiesi už stokojančius duonos, teisingumo, pažinimo ar meilės, parapijiečiai prašė Viešpaties padaryti jų širdis atviras, suprantančias, mylinčias ir jautrias įvairioms skurdo rūšims kasdienėse situacijose.

„Lietuvoje džiaugdamiesi šv. Teresės relikvijomis turime ypatingą progą prašyti mūsų laikų šventosios globos ir užtarimo. Relikviją visada galima aplankyti Vilniaus Visų Šventųjų bažnyčioje, senamiestyje, nepamirškime paskatinti to daryti artimųjų ar tų, kurių šv. Teresė laukia“ – rašoma parapijos išplatintame pranešime.

Nešamos atnašos – vanduo ir duona, alkstantiems ne tik jų, bet ir Dievo Žodžio. Nuotr. autorė Natalija Sevostjanovienė
Klebonas kun. Gintaras Černius. Šv. Mišių akimirka. Nuotr. autorė Natalija Sevostjanovienė.
Kun. Kęstutis Dvareckas. Šv. Mišių akimirka. Nuotr. autorė Natalija Sevostjanovienė.
Kaip atnaša ant altoriaus nešamas drabužis. Nuotr. autorė Natalija Sevostjanovienė.

Bernardinai.lt

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode