Marcinkevičius




Aivaras Bendžius: „Pas mus su ledo rituliu yra šiek tiek egzotika“

 Ilgametis Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinės narys ir dabartinis Elektrėnų „Energijos“ kapitonas 24-erių metų Aivaras Bendžius rungtyniauja puikų sezoną, o jo atstovaujama ekipa jau trečius metus nepatyrė nei vieno pralaimėjimo Lietuvos čempionato reguliariame sezone.

A.Bendžius iš 20 reguliariojo sezono rungtynių yra sužaidęs 17 susitikimų, kuriose įmušė 29 įvarčius ir atliko 24 rezultatyvius perdavimus. Tiek daug įvarčių „Energijos“ gretose nepelnė nei vienas kitas žaidėjas.

Ledo ritulininkui įvarčių kategorijoje išsiveržti į priekį padėjo įspūdingos rungtynės su Vilniaus „Geležiniu vilku“ (21:3), kuriose jis pelnė net septynis įvarčius bei paskutinis susitikimas su „Juodupe“ (9:2), kuriame A.Bendžius pasižymėjo keturis kartus.

Visoje lygoje A.Bendžius pagal įvarčius nusileido tik „Juodupės“ žaidėjui Maurui Baltrukoniui, kuris per 20 rungtynių įmušė 29 įvarčius.

Jau „Energijai“ pasibaigusiame Baltarusijos aukščiausiosios lygos čempionate, A.Bendžius taip pat buvo vienas iš rezultatyviausių komandos žaidėjų – ledo ritulininkas per 41 rungtynes įmušė 30 įvarčių ir atliko 30 rezultatyvių perdavimų. Tiek pat įvarčių Baltarusijos lygoje buvo įmušęs tik Povilas Verenis. Tiesa, A.Bendžius buvo nepralenkiamas pagal naudingumo taškus, kurių surinko 60.

Pats A.Bendžius išlieka kuklus ir visus nuopelnus atidavė komandos draugams, kurie jam atlieka idealius perdavimus

„Kai krenta, tai krenta. Tačiau be komandos draugų to nepasiekčiau, jie atiduoda idealius perdavimus, kad belieka tik prisiliesti prie ritulio“, – sakė A.Bendžius.

Ledo ritulininkas po pergalingų rungtynių su „Juodupe“ taip pat įvertino reguliarųjį sezoną, atskleidė, koks jausmas rungtynes baigti vidurnaktį ir palinkėjo sėkmės komandos draugui Ilja Četvertakui įgyvendinti savo svajonę.

– Kiek įtakos rungtynėms su „Juodupe“ turėjo pirmasis kuriozinis įvartis?

– Išėjome nesitikėdami, kad galėtų kažkas panašaus būti. Nusiteikėme rimtoms varžyboms, o tas kuriozinis įvartis padėjo pramušti ledus ir gavosi labai geras pirmasis kėlinys.

– Rungtynėse netrūko agresyvumo...

– Šiandien kova tikrai buvo, tačiau nepasakyčiau, kad teisėjai leido tokią kovą, tiesiog manau, kad kartais praleisdavo tuos momentus ir nepamatydavo.

– Ar „Energijai“ tinka toks kietas žaidimas?

– Mes pripratę žaisti kiečiau ir mums toks žaidimas tinka ir patinka.

– Kaip įvertintumėte reguliarųjį sezoną?

– Įvykdėme savo tikslą – nepralaimėti nei vienų rungtynių reguliariame sezone. Užbaigėme gana stipriai – nugalėjome stipriausius konkurentus dėl aukso medalių – „Juodupę“ ir „Hockey Punks“.

– Rungtynės prasidėjo 21:10 val. ir baigėsi vidurnaktį. Koks jausmas žaisti tokiu laiku?

– Labai sunku žaisti tokiu laiku, kai rungtynės baigiasi naktį. Vėliau dar pusę nakties turi vartytis, nes negali užmigti. Kaip aukščiausia lyga, tai manau laikai turėtų būti patogesni komandoms.

– Lietuvoje nebūtų įmanoma surasti kitos aukščiausios sporto lygos, kurioje rungtynės prasidėtų taip vėlai...

– Pas mus su ledo rituliu yra šiek tiek egzotika.

– Kaip komandą sustiprino prisijungęs Andrius Židkovas?

– Jis daug metų žaidęs „Energijoje“ ir turi patirties. Įsičiuoš ir mums labai padės atkrintamosiose varžybose.

– I.Četvertakas jau antrose rungtynėse iš eilės bando įmušti įvartį, ritulį laikydamas ant lazdos. Čia gal lažybos?

– Reikėtų pas jį paklausti, gali būti. Tikiuosi, kad jam pavyks šį sezoną įgyvendint savo svajonę.

– Treniruotėse esi matęs, kad taip darytų?

– Ne, jis tik varžybose taip bando.

„Energijos“ dabar laukia Lietuvos čempionato pusfinalio serija iki dviejų pergalių su ketvirtfinalyje Kauno „Tigrus“ įveikusia Rokiškio „Rokiškis“ ekipa. Pirmosios serijos rungtynės vyks kovo 12 dieną, 17 val. Elektrėnuose, antrosios – kovo 14 dieną 19 val. Rokiškyje, o jeigu prireiks trečiųjų, jos vyktų kovo 17-ą dieną.

Vilnius, kovo 8 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode