Marcinkevičius




Ant šakos – granata

  Šią savaitę rajone daugiausia darbavosi vagys, apšvarinę motociklus ir parduotuvę bei pasisavinę dviratį ir juvelyrinius dirbinius. Vyras sumušė žmoną. Rastas ant šakos pakabintas sprogmuo. Žadama, jog po reformų gatvėse padaugės policijos pareigūnų.

 

Rado mirusį

Liepos 6 d., apie 19.29 val., Tulnikių k., sodybos kieme, prie ūkinio pastato, rastas gulintis ant žemės vyro, gimusio 1942 m., lavonas be išorinių smurto žymių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Sumušė žmoną

Liepos 7 d. 00.52 val. Šerkšnėnų k., namuose, neblaivus (nustatytas 2,24 promilės girtumas) 61-erių metų vyras kumščiais sudavė keletą smūgių savo žmonai, gimusiai 1948 m., į veidą bei, parvertęs ant žemės, spardė ją.

Rado sprogmenį

Liepos 4 d. 17.27 val. Mažeikiuose, miške, pakabinta ant šakos rasta karo laikų granata „F1“, kuri sunaikinta vietoje.    

Pasisavino turtą

Tarp liepos 1 d. 18.00 val. ir liepos 4 d. 9.00 val. Skuodo g., iš bendrovei priklausančiame nerakintame garaže stovėjusių trijų motociklų pavogti išmetamųjų dujų kaminai-duslintuvai. Padaryta 450 eurų turtinė žala.

Liepos 5 d., 00.09 val., Krucių k.,išdaužus parduotuvės įėjimo plastikinių durų stiklo paketą, patekta į pastato vidų, iš kur pavogti du automobilių akumuliatoriai. Žalatikslinama.

Tos pačios dienos rytą, 8.11 val., gautas pranešimas, kad liepos 4 d., apie 18.00 val., pastebėta, jog Mažeikiuose, V. Kudirkos g., iš kambaryje buvusio kosmetinio stalelio stalčių pavogti aukso dirbiniai, taip pat iš namo rūsio dingo dviratis. Nuostolis – 1000 eurų.

Padaugės pareigūnų

      Kaip informavo Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Aušra Blaževičienė nuo metų pradžios, kaip ir visoje Lietuvoje, Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimos teritorijos rajonų komisariatuose panaikinti budėtojų padaliniai, siekiant kuo geriau panaudoti policijos turimus žmogiškuosius išteklius, perkeliant pareigūnus iš kabinetų dirbti į gatves, kad būtų užtikrintas dar efektyvesnis teisės pažeidimų atskleidimas, trumpėtų nusikalstamų veikų tyrimo procedūros.

      Jau dabar pastebima, kad įvykdžius budėtojų dalies pertvarką, rajonų komisariatų pareigūnams sumažėjo darbo krūvis, jiems nebereikia registruoti pranešimų, siųsti ekipažų į įvykio vietą – visa tai centralizuotai atlieka Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyrius. Pareigūnus iš kabinetų perkėlus į mobilius ekipažus, visuose Telšių apskrities rajonuose (Kelmėje, Mažeikiuose, Akmenėje) patruliuojančios pajėgos pasipildė papildomais ekipažais, o tai sudarė galimybę pareigūnams operatyviau reaguoti į iškvietimus, o padaugėjus tiesioginio gyventojų bendravimo su pareigūnais,žmonėms jaustis saugiau.

   Panaikinus budėtojų tarnybas rajonų komisariatuose, gyventojai policijos pagalbos po darbo valandų sulauks paskambinę bendruoju pagalbos telefonu 112 arba atvykę į rajonų policijos komisariatus ir paspaudę prie durų įrengtą pagalbos mygtuką, automatiškai sujungiantį su Bendruoju pagalbos centru.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode