Marcinkevičius




Neblaivūs vairuotojai kelia pavojų gyvybei

      Per praėjusias dvi savaites rajono keliuose sužeisti žmonės, apgadinti automobiliai, kelio šlaitai. Dėl nepasirinkto saugaus greičio nesuvaldyti automobiliai, kurie nuvažiavo nuo kelio, vertėsi. Keletą eismo įvykių sukėlė neblaivūs vairuotojai. Vienas iš jų bandė bėgti nuo jį stabdžiusio policijos ekipažo. Kelią pastojo laukiniai žvėrys.

 

Sužeisti žmonės

      Spalio 16 d. Viekšnių m., Tilto g. 12, vairuotojas P. V., vairuodamas krovininį automobilį „Renault Master“, važiuodamas atbuline eiga, nepastebėjo ta pačia kryptimi ėjusio P. P. Ir jį partrenkė. Sužalotas pėstysis pristatytas į VšĮ Mažeikių ligoninę.

      Spalio 18 d. 18.59 val. kelio Tirkšliai–Žemalė–Račiai 7-ajame kilometre vairuotojas R. A. vairuodamas traktorių ir tempdamas savadarbę priekabą, kuri neįregistruota nustatyta tvarka, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su priešpriešais atvažiuojančiu automobiliu „Audi A4“, vairuojamu J. V. Po susidūrimo automobilis nuvažiavo į griovį. Sužeista automobilio keleivė M. V., kuri pristatyta į Mažeikių ligoninę.

      Trečiadienį, 07.25 val. Kurmaičiuose, ties Mažeikių g. 21, vairuotojas J. J., vairuodamas automobilį „Audi 100“, nepasirinko saugaus greičio, nesuvaldė automobilio, nuvažiavo nuo kelio ir vertėsi. Sužalotas automobilyje važiavęs Ž. S. Pastarasis taip pat pristatytas į ligoninę.

      Penktadienį, apie 07.20 val., Algirdo gatvėje moteris, gim.1969 m., vairuodama automobilį „Opel Astra“, važiuodama iš šalutinio kelio ir sukdama į kairę, nepastebėjo pagrindiniu keliu važiuojančio dviračio vairuotojo, gim. 1949 m., kuris buvo sužalotas ir pristatytas į ligoninę.

Atsitrenkė į automobilį

      Spalio 13 d. 16.51 val. ties Žemaitijos g. 31 nežinomas vairuotojas, vairuodamas automobilį „Renault Megane Scenic“ priklausantį R. Š., nepaliko saugaus tarpo iš šono ir atsitrenkė į stovintį automobilį „Audi A4 Avant“, priklausantį A. T. Vairuotojas iš įvykio vietos pasišalino.

      Spalio 14 d. 18.57 val. ties Naftininkų g. 16 vairuotojas V. V. vairavo automobilį būdamas neblaivus, jam nustatytas lengvas girtumo laipsnis, nesilaikė saugaus atstumo ir atsitrenkė į stovintį automobilį „VW Touran“ bei jį apgadino.

      Tą pačią dieną, 20.47 val., kelio Tirkšliai–Užlieknė–Žibikai 1-ajame kilometre vairuotojas Ž. G., vairuodamas automobilį „Ford Galaxy“, nepasirinko saugaus greičio, nesuvaldė automobilio, atsitrenkė į medinę tvorą ir nuvažiavo nuo kelio. Apgadinta medinė tvora, keturi betoniniai stulpeliai, dvi kalnų pušys ir automobilis. Vairuotojas iš eismo įvykio vietos, nepranešęs policijai, pasišalino.

      Spalio 16 d. 17.38 val. vairuotojas V. K., vairuodamas automobilį „VW Passat“ būdamas neblaivus, jam nustatytas sunkus 2,51 promilės girtumas, nepasirinko saugaus greičio, todėl atsitrenkė į priekyje sustojusį ir ketinusį sukti į kairę automobilį „Mitsubishi Galant“, vairuojamą V. M. Apgadinti abu automobiliai.

      Penktadienį, 12.53 val., kelyje Mažeikiai–Skuodas vairuotojas R. N., vairuodamas automobilį „Audi A6 Avant“, nepasirinko saugaus greičio, nesuvaldė automobilio ir žiedinėje sankryžoje sukdamas į dešinę nuvažiavo nuo kelio, apgadindamas kelio ženklą. Vairuotojas iš įvykio vietos, nepranešęs policijai, pasišalino.

      Tą pačią dieną, po valandos, Tirkšliuose, ties J. Janonio g. 44 namu, vairuotojas A. T., vairuodamas automobilį „Peugeot 307“, esant slidžiai kelio dangai, kelio vingyje nepasirinko saugaus greičio, nesuvaldė automobilio, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į kelio ženklą, tvorą bei medį ir apvirto.

      Vakare, 20.52 val., kelio Tirkšliai–Užlieknė–Viekšniai 3-ajame kilometre nežinomas vairuotojas, vairuodamas automobilį „Audi 80“, nepasirinko saugaus greičio, nesuvaldė automobilio ir nuvažiavo nuo kelio. Iš įvykio vietos nepranešęs policijai, pasišalino.

Bandė pabėgti

      Šeštadienį, 20.38 val., Ritinės k., Stoties g. 2, vairuotojas G. Š., vairuodamas automobilį „Volvo S70“ būdamas neblaivus, nustatytas vidutinis girtumo laipsnis, stabdomas policijos pareigūnų tarnybiniu automobiliu su įjungtais specialiaisiais šviesos ir garso signalais, vengė sustoti ir bandė pabėgti. Sustojęs ir nepasirūpinęs, kad transporto priemonė savaime nepradėtų judėti, iš vairuojamos transporto priemonės išlipo ir pradėjo bėgti. Jo vairuojamas automobilis, pariedėjęs atgal, atsitrenkė į jį stabdžiusį automobilį ir apgadino.

Kelią pastojo žvėrys

      Spalio 12 d. 23.44 val. kelio Mažeikiai–Plungė–Tauragė 30-ajame kilometre vairuotojas D. M., vairuodamas automobilį „SAAB 9-3“ nutrenkė į važiuojamąją kelio dalį iš dešinės išbėgusį usūrinį šunį. Apgadintas automobilis, žvėris nugaišo.

      Spalio 15 d. 21.04 val. tame pat kelyje išbėgusį šerną partrenkė vairuotojas L. G., vairuodamas automobilį „Mercedes Benz 308“. Toje vietoje yra įspėjamasis kelio ženklas „Laukiniai žvėrys“.

      Spalio 23 d. tame pačiame kelyje vairuotojas M. D., vairuodamas automobilį „BMW 3 series“, partrenkė stirną, kuri nugaišo.

      Kitą dieną kelyje Ežerė– Mažeikiai vairuotojas V. K., vairuodamas automobilį „VW Passat“, taip pat partrenkė stirną, kuri nugaišo. Toje vietoje įspėjamojo ženklo „Laukiniai žvėrys“ nėra.     

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode