Marcinkevičius




Nutraukė nelegalios konditerės veiklą

      Kaip informavo Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), norėdami išsiaiškinti, ar viešojo maitinimo įmonės, parduotuvės, gamintojai dirba legaliai, inspektoriai visoje Lietuvoje kartu su policijos pareigūnais ir Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) inspektoriais atlieka patikrinimus. Gavus vartotojo skundą patikrinta ir mažeikiškės konditerės veikla.

 

Skundas pasitvirtino

Vartotojo skundas, kad internete  reklamuojama konditerija gaminama nelegaliai, pasitvirtino. Mažeikių VMVT inspektoriams patikrinus nurodytu adresu Pavenčių gatvėje vykdomą gamybą, paaiškėjo, kad įvairūs konditerijos gaminiai pagal telefonu priimamus užsakymus buvo gaminami buto virtuvėje. Veikla vykdyta neturint Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimo ar verslo liudijimo. Savikontrolės žurnalai nebuvo pildomi, taip pat nebuvo receptūrų ir technologinių aprašymų. Nelegalia veikla užsiimanti mažeikiškė negalėjo pateikti žaliavų ir maisto produktų įsigijimo dokumentų, dirbo nepasitikrinusi sveikatos, neišklausiusi higienos žinių mokymo kursų.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai uždraudė moteriai nelegaliai užsiimti šiuo verslu, suteikė jai konsultaciją, kaip įteisinti veiklą ir kokių reikalavimų privaloma laikytis, norint tvarkyti maistą.

Taikomos sankcijos

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos teigimu, vykdyti su maistu susijusią veiklą gali tik Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą turintys ar registruoti maisto tvarkymo subjektai. Neturint šio leidimo, gresia griežčiausia VMVT taikoma sankcija – veiklos uždraudimas, baudas skiria VMI.

     „Visiems maisto srityje nelegaliai dirbantiems asmenims taikomos griežčiausios sankcijos, nes netinkamai tvarkant maistą kyla pavojus žmonių sveikatai. Tačiau VMVT inspektoriai visuomet pataria, kaip reikėtų legalizuoti veiklą – kokie būtini dokumentai, reikalavimai patalpoms, kaip tinkamai laikytis higienos ir kt.“, – sako VMVT direktoriaus pavaduotoja Daiva Švelnienė.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode