Cirkas




Vyriausybė detalizavo išmokų tėvams už vaikų aukles mokėjimo tvarką

pinigai2Vyriausybė trečiadienį detalizavo nuo kitų metų tėvams planuojamų mokėti išmokų, skirtų iš dalies padengti vaikų auklių paslaugas, mokėjimo tvarką.Numatyta, kad išmoka kas mėnesį būtų mokama iki vaiko priežiūros sutarties pabaigos, tačiau ne ilgiau nei iki jo ikimokyklinio ugdymo pradžios.

 

Norėdami gauti išmoką, tėvai savivaldybei turės pateikti darbo sutartį su aukle, Valstybinės mokesčių inspekcijos auklei išduotą individualios veiklos pažymą, tėvų užimtumą patvirtinančius dokumentus.

Liberalų sąjūdžio daugiau nei prieš dvejus metus pateiktą Išmokų vaikams įstatymo pataisą dėl dalinių kompensacijų už auklės paslaugas Seimas priėmė praėjusių metų pabaigoje. Kompensacija vienam vaikui sieks 5,2 bazinės socialinės išmokos per mėnesį. 2025 metais tai sudarytų 364 eurus.

Projekto rengėjų teigimu, taip siekiama suteikti tėvams ir globėjams galimybę derinti darbą, karjerą ir vaikų auginimą, nes šiuo metu Lietuvoje nėra pakankamai išvystytos lopšelių sistemos, vaikai į darželius patenka maždaug nuo dvejų–pustrečių metų. Be to, ne visiems pavyksta jose gauti vietų.

Pirminiais skaičiavimais, išmoką gautų apie 2,5 tūkst. asmenų, iš valstybės biudžeto kitais metais tam reikėtų apie 10 mln. eurų.

 

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

 

 

 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode