Sprogimas

Sezoniniai pakeitimai: automagistralėse ir greitkeliuose – mažesnis greitis

Nuo antradienio mažėja didžiausias leistinas greitis automagistralėse ir greitkeliuose – čia lengviesiems automobiliams ir motociklams jis galės siekti 110 kilometrų per valandą (km/h).

Šis reikalavimas galios iki kovo 31 dienos – vasaros sezonu šio tipo keliuose leidžiamas 130 km/h greitis.

Greitis kituose keliuose su asfalto arba betono danga nesikeičia – išlieka 90 km/h. Kituose keliuose leistinas greitis taip pat lieka nepakitęs – 70 km/h.

 

Vis dėlto Kelių direkcija ragina visuomet pasirinkti saugų greitį, kuris „būna mažesnis už leistiną maksimalų“.

„Pasirinkdamas važiavimo greitį, vairuotojas turi atsižvelgti į važiavimo sąlygas, ypač vietovės reljefą, kelio ir transporto priemonės būklę, meteorologines sąlygas, taip pat eismo intensyvumą“, – nurodo direkcija.

Nuo lapkričio 1 dienos taip pat leidžiama naudoti dygliuotas padangas. Naudojant tokias padangas būtina prisiklijuoti skiriamąjį ženklą.

Nuo lapkričio 10-osios bus draudžiama eksploatuoti automobilius su vasarinėmis padangomis. Šis ribojimas galios iki kovo pabaigos.

Mopedams, motociklams, triračiams, keturračiams ir priekaboms toks draudimas įsigalios vasario mėnesį ir tęsis iki vasario pabaigos.

Kelių direkcija įspėja, kad eismo sąlygos žiemos sezonu būna ypač permainingos, todėl prieš kelionę būtina pasitikrinti, ar tinkamai veikia vairavimo sistema, stabdžiai, žibintų šviesos, stiklo valytuvai, ar yra plovimo skysčio.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode