Mūsų laikais vartotojų susidomėjimas sveikatą stiprinančiomis prieskonių savybėmis yra pasiekęs patį piką. Prieskonių paklausa vienam gyventojui yra išaugus apie 300 proc. nuo 1966-ųjų metų (USDA/Economic Research Service, 2007). Tyrimais įrodyta, jog prieskoniai ir įvairios žolelės išties turi tiesioginį teigiamą poveikį žmogaus sveikatai, pavyzdžiui: šalavijas padeda stiprinti atmintį, gerina nuotaiką. Prieskoniai, pavyzdžiui, česnakai, karis, imbieras ir aitrieji pipirai vaidina svarbų vaidmenį mažinant vėžio tikimybę, taip pat įrodyta, jog imbieras, rozmarinas, ciberžolė, juodasis kmynas, cinamonas turi priešuždegiminių savybių, cinamonas taip pat gali padėti reguliuoti gliukozės kiekį kraujyje.