Sprogimas

Pomėgis, reikalaujantis daug darbo

Mažeikių r., Renave, gyvenantys Irena ir Vaclovas Akavickai jau kone du dešimtmečius augina jurginus, džiugindami kaimynus ir svečius. Savo jurginų kolekciją augintojai kasmet papildo naujomis rūšimis. Šiemet naujų veislių įsigyta už 1,5 tūkst. eurų. I. ir V. Akavickai jau skaičiuoja apie 8000 jurginų rūšių.

Pasak augintojų, toks pomėgis reikalauja ne tik lėšų, bet ir daug darbo. Jurginų plantacijos pavasariais sodinamos panašiai kaip ir bulvės: padarius vagas sudedami gumbai ir užlyginami grėbliu, o rudenį kerai kasami su kastuvu, džiovinami, rūšiuojami, sandėliuojami.

I. ir V. Akavickai iš margaspalvių jurginų žiedų kasmet kuria kompoziciją Sedoje vykstančioje Jurginų šventėje. 2016 m. agentūra „Factum“,  kaupianti, tirianti ir registruojanti informaciją apie įvairiausius pasiekimus, vadinamus rekordais, Sedoje užfiksavo didžiausią tokią kompoziciją. Rekordo buvo siekiama 2015 metų rudenį Sedoje vykusios Jurginų šventės metu.

Grožio mylėtojai mielai dalijasi jurginų gumbeliais ir su kitais. Norintys jų įsigyti gali kreiptis tel. +370 619 47 604.

Budas.lt nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode