Sprogimas

Kaip teisingai paruošti sunkų krovinį transportavimui?

Perkelti ar pervežti didelius ir sunkius daiktus jų nesugadinant, gali būti gana nelengva užduotis. Nepriklausomai nuo to ar sunkiam kroviniui transportuoti naudojatės pervežimo paslaugomis, ar tai darote patys, bet kokiu atveju išlieka daikto žalos galimybė. Tad ką daryti, kad krovinys pasiektų tikslą visiškai nepažeistas? Straipsnyje pateiksime keletą patarimų, kuriuos taikant, galėsite būti ramūs, kad daiktai tinkamai paruošti transportavimui.

Kiek įmanoma sumažinkite krovinio svorį – nuimkite visas papildomai pritvirtintas dalis

Pašalinus visas pritvirtintas dalis, didelių gabaritų ir sunkius daiktus, bus bent šiek tiek lengviau perkelti ar transportuoti. Juk nebandysite pervežti rašomojo stalo, kuomet stalčiai ir jų turinys vis dar yra viduje  pirmiausia ištuštinkite stalčius ir lentynas, tada, jei įmanoma, juos išimkite. Jeigu stalčių išimti neįmanoma, užklijuokite juos lipnia juosta, kad šie neatsidarytų, kai juos nešate.

Taip pat, kiek įmanoma, reikėtų nuimti visas išsikišusias rankenas, traukiklius ir rankenėles bei baldų kojeles. Ypač svarbu nepamiršti visų šių atskirų dalių paženklinti: pasižymėkite taip, kad patys suprastumėte kuriam daiktui tai priklauso ir, jeigu tai svarbu, kurioje puseje tvirtinasi. Tokiu būdu viską lengvai grąžinsite į savo vietas ir sutaupysite nemažai laiko.

Tad pašalinus visas pritvirtintas sunkių daiktų, ypač baldų, dalis, bus ne tik lengviau viską transportuoti vežant sunkvežimiu ar kita transposto priemone, bet ir išlieka mažesnė tikimybė sugadinti pačius daiktus ir, žinoma, subraižyti grindis ir sienas.

Tinkamai apsaugokite krovinį  investuokite į geros kokybės pakavimo medžiagas

Nors patyrę krovinių pervežėjai žino gudrybių, kaip kuo saugiau tvarsportuoti jūsų daiktus, tačiau dažnu atveju, net ir tada, netinkamai paruoštų transportuoti daiktų, nepavyksta visokeriopai apsaugoti: įprastai pažeidžiami daikto kampai ar pastebimi tam tikri sutrenkimai. Ką jau kalbėti, jeigu nusprendžiate patys pervežti sunkius krovinius, tuomet susiduriate su dar daugiau nenumatytų sunkumų.  

Tad, kad netektų gailėtis, kokybiškos pakavimo medžiagos tinkama priemonė, kuri padės paruošti krovinį net ir ilgiausioms kelionėms. Saugiai supakuodami sunkų daiktą transportavimui būsite tikri, kad padarėte viską, jog krovintys liktų nepažeistas. Tad nuo ko pradėti?  

Pasirūpinkite tvirtomis dėžėmis

Ne visus sunkius, o ypač didelius daiktus, patogu sudėti į dėžes – jos dažniausiai skirtos daiktams, kuriuos galite apglėbti abejomis rankomis. Bet visgi jeigu planuojate naudoti dėžes, įsigykite sunkiasvorių gabenimo ar dvigubo kartono dėžių, kurios bus pakankamai tvirtos. Vietoj kartoninių dėžių gali būti gera idėja išsinuomoti arba nusipirkti plastikines dėžes. Medinės dėžės - geriausias pasirinkimas sunkiems meno kūriniams ir kitiems brangiems, keistos formos, trapiems, sunkiems smulkesniems daiktams. Verta prisiminti: niekada nenaudokite senų dėžių arba dėžių, kurios nėra specialiai skirtos perkraustymui ar sunkiems daiktams pakuoti - jos bus per silpnos, kad išlaikytų didesnį svorį, arba gali būti pažeistos dėl ankstesnio naudojimo.

Tačiau, tuo atveju, jei turite originalią daikto pakuotę su visais vidiniais paminkštinimais, drąsiai galite šią naudoti. Tai optimali dėžė, kuri gali apsaugoti jūsų daiktus nuo bet kokių pažeidimų. Jei neturite tinkamos taros, gaminį reikia tvirtai ir saugiai suvynioti į specialias priemones. Būtent apie toliau ir pakalbėsime.

Rinkitės tinkamas apsaugines medžiagas

Kuo storesnis apvyniotas apsauginis sluoksnis ant daikto, tuo mažesnė rizika pažeisti tiek jį, tiek grindis, jei nešant sunkų daiktą jis nukristų. Storesnė pakuotė taip pat geriau apsaugos, jei gabenant daiktai atsitrenktų vienas į kitą arba apvirstų. Tam geriausiai tinka burbulinė plėvelė, jos negailėkite, geriausia, kad daiktą vyniotumėte keliais (ar net daugiau) sluoksniais. Taip pat galite naudoti ir gofruotą kartoną. Nepamirškite tinkamai apsaugoti kampų, tam geriausiai tinka iš putplasčio pagaminti specialūs kampainiai.

Būtina kiekvieną daiktą arba jo detalę supakuoti atskirai. Jei viskas bus supakuota kartu, viskas gali lengvai pasižeisti ar net susigadinti nepataisomai. Jeigu kelis daiktus dedate į dėžes, prisiminkite, kad tarp jų turi būti kažkas apsauginio, pavyzdžiui, specialios oro pagalvėles ar minkštos pakavimo granulės, taip pat tinka ir burbulinė plėvelė.

Rinkitės aukštos kokybės pakavimo juostą

Plona izoliacinė juosta neatlaikys didesnio svorio, todėl pakuojant sunkius daiktus jums reikia tvirtos pakavimo juostos - kad dar labiau sutvirtintumėte dėžes, taip pat išlaikytumėte įpakavimą vietoje.

Pagalvokite apie vertingų daiktų draudimą

Jeigu jūsų transportuojamas krovinys yra itin brangus patartina įsigyti siuntimo draudimą. Nors jūsų gaminiai yra puikiai supakuoti ir gabenami itin kruopščiai, vis vien išlieka menka galimybė, kad daiktas bus sugadintas. Tai, pavyzdžiui, aktualu brangiems muzikos instrumentams, tokiems kaip pianinas, violončelė, arfa ar net būgnai. Šie instrumentai gali kainuoti nuo kelių iki keliolikos tūkstančių eurų, tad įsigiję draudimą, galėsite gauti piniginį atlygį, jei brangūs daiktai bus sugadinti gabenimo metu. Yra nemažai bendrovių, kurios siūlo pilną krovinių draudimą, tam, kad suteiktų jums taip reikalingą ramybę, jog krovinys bus tvarkingai ir saugiai atgabentas į reikiamą vietą. Daugiau šia tema galite skaityti paspaudę ant šios nuorodos: krovinių draudimas.

Taigi, įvertinus visus rizikos veiksnius, labai svarbu tinkamai paruošti sunkų krovinį gabenimui. Iš anksto žinodami apie pavojus galite sutaupyti daug laiko, pinigų ir nusivylimo ateityje. Transportuojant sunkius daiktus vertėtų pagalvoti ne tik apie pačio daikto saugumą, bet ir apie pačių jūsų sveikatą, ypač jeigu nusprendėte viską krauti savomis rankomis. Reikėtų užtikrinti tinkamą kūno laikyseną prieš keliant daiktą nuo žemės ar jį nešant. Tad saugokite savo sveikatą ir bandykite išvengti nugaros traumos ir skaudžių ilgalaikių pasekmių, išmokę ar prisiminę kaip saugiai pakelti sunkų daiktą. Taip pat, verta paminėti, kad nėščioms moteris sunkių daiktų kelti negalima.  

Asociatyvios pexels.com nuotr.

22-152

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode