Sprogimas

Pasaulio čempionate jaunųjų Lietuvos buriuotojų laukė ypatinga sėkmė

​​​​​​​Liepos 1-9 dienomis Gardos ežere, Italijoje vykusiame „Optimist“ jachtų klasės Pasaulio čempionate Lietuvos atstovas Erikas Scheidtas, Lietuvos olimpinės vicečempionės Gintarės Volungevičiūtės Scheidt bei garsaus brazilų buriuotojų Roberto Scheidto sūnus, ne tik pakliuvo į auksinį laivyną, tačiau galutinėje įskaitoje užėmė 17-ąją vietą tarp beveik 260 konkurentų iš 59 valstybių. Pasak Lietuvos atstovų, tai – itin aukštas pasiekimas, kurio Lietuva neturėjo daugiau nei dešimtmetį ir kuris gali reikšti naują puslapį augančioje Lietuvos buriuotojų kartoje.

 

Iš viso Lietuvai šiame čempionate atstovavo 5 buriuotojai – Erikas Scheidtas, Rokas Rimša, kuris pateko į bronzinį laivyną, Justinas Petkauskas, Marius Antanavičius ir Benas Bestauskas.

„Tai buvo ilgos ir sudėtingos varžybos – visas dienas leidome ant vandens, lenktyniaudami, tad visi tikrai pavargę, tačiau laimingi. „Optimist“ klasė yra bet kokio buriavimo pagrindas, čia įgaunami svarbiausi įgūdžiai. Erikas turėjo daugiau patirties šiuose vandenyse bei apskritai tarptautinėse varžybose, tačiau kiti Lietuvos atstovai taip pat tikrai pasirodė labai gerai, o patirties atžvilgiu – tai apskritai buvo nuostabios varžybos su stripriais konkurentais, buriuotojiškomis sąlygomis, stipriu vėju“, – po finišo teigė G.Volungevičiūtė Scheidt.

Pasak Lietuvos „Optimist“ asociacijos prezidentės Astos Pajarskienės, Lietuva jau daugiau nei dešimtmetį neturėjo savo atstovo auksiniame Pasaulio čempionato laivyne, tad E.Scheidto pasiekimas yra reikšmingas žingsnis į priekį, juolab, kad didelė dalis jo konkurentų, užėmusių aukštesnes vietas, buvo bent keleriais metais vyresni, o tai, buriuojant sudėtingesnėmis, stipraus vėjo sąlygomis gali turėti daug reikšmės.

Itin gerai Lietuvos atstovai pasirodė ir komandinėse varžybose, kur skirtingų šalių komandos varžosi ne individualiose rungtyse, kiekvienas kovodamas už savo rezultatą, tačiau komandomis, gindami savo šalies vardą. Lietuviai, neturėdami beveik jokios patirties tokio formato varžybose, ne tik sugebėjo atsirinkti tarp 48 šiame formate dalyvavusių valstybių, tačiau net ir užimti 16-ąją vietą.

Pasaulio „Optimist“ čempionatą laimėjo Brazilijos atstovas Alexas di Francesco Kuhlas, antrąją vietą iškovojo Jungtinių Amerikos Valstijų buriuotojas Gilas Hackelas, trečiąją vietą užėmė Italijos atstovas Alexas Demurtas.

Asociatyvi Roni Marinkovic/PWA nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode