Sprogimas

Belgrade įvyko futbolo rungtynės dalyvaujant 16 tūkst. sirgalių

Belgrade maždaug 16 tūkst. žmonių minia trečiadienį stadione stebėjo rungtynes tarp futbolo klubų „Partizan“ ir „Red Star“, gausėjant požymių, kad ši sporto šaka sugrįžta į normalias vėžes po koronaviruso pandemijos.

Serbijos vyriausybė jau kurį laiką švelnina karantiną, o anksčiau šį mėnesį paskelbė, kad leidžiama organizuoti neriboto dalyvių skaičiaus renginius.

Tačiau televizijos RTS medžiagoje matyti, kad sirgaliai nesilaikę beveik jokių galiojančių sveikatos apsaugos normų per Serbijos futbolo čempionato pusfinalį, kurį rezultatu 1:0 laimėjo savo nesutaikomą varžovą „Red Star“ įveikęs „Partizan“. 

Vengrija tapo pirmąja Europos šalimi, prieš dvi savaites vėl atidariusia stadionus, nors dėl socialinio atstumo taisyklių į juos buvo įleidžiami tik maža dalis aistruolių.

Baltarusija pandemijos metu buvo išimtis: ji taip ir neuždarė stadionų ir nenutraukė futbolo rungtynių, nors didžioji dalis Europos šalių buvo paskelbusi visuotinį karantiną.

Serbijos futbolo lygos varžybos atsinaujino gegužės 29 dieną. Iš pradžių varžybos vyko už uždarų durų, kol vyriausybė dar labiau sušvelnino suvaržymus.

Rūta Androšiūnaitė

  BNS

 Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode