Sprogimas

Futbolo čempionatas gali būti atnaujintas gegužės pabaigoje – viceministrė

kurstoti.lt nuotr.Dėl koronaviruso plitimo grėsmės sustabdytos sporto varžybos, tarp jų – ir futbolo čempionatas, gali būti atnaujintos gegužės pabaigoje, teigia už sportą atsakinga švietimo viceministrė Kornelija Tiesnesytė.

 

„Švietimo, mokslo ir sporto ministerija gavo pasiūlymus iš sporto federacijų, futbolas nori atnaujinimo gegužės pabaigoje, tai mes žiūrėsime, kaip į tai reaguos Sveikatos apsaugos ministerijos specialistai, bet mes federacijų norus teiksime“, – BNS penktadienį sakė viceministrė.

Šiuo metu, pasak viceministrės, dar vyksta derinimas dėl konkrečios datos, kada galėtų būti atnaujintos sporto varžybos, tačiau klausimą ministrų kabinetas turėtų svarstyti kitą savaitę.

„Mes žinome pageidavimus, žiūrėsime, ką pateiksime. Tiesiog nesinori suteikti vilčių, kurios nepasitvirtintų, tai apie datas dar nenorėčiau kalbėti“, – teigė K. Tiesnesytė.

Jos teigimu, pirmieji futbolo komandų susitikimai ir kitos sporto varžybos turės vykti be žiūrovų.

„Manytina, kad be žiūrovų, todėl, kad net ir futbolo varžybose lauke, ką ir minėjo federacijos atstovai, visų dalyvių su aptarnaujančiu personalu susidaro apie 100 žmonių, kitose sporto šakose – lygiai taip pat, jeigu tai lauke vykstančios varžybos, tai aptarnaujančio personalo būna 50-60 žmonių“, – kalbėjo už sportą atsakinga švietimo viceministrė.

Lietuvos futbolo federacija siūlo futbolo čempionatą A lygą atnaujinti gegužės 23-24 arba gegužės 30-31 dienomis žaidžiant be žiūrovų.

Vėliau – birželį – ketinama prašyti Vyriausybės leisti organizuoti rungtynes dalinai užpildžius stadioną ir laikantis nustatytų 10 kvadratinių metrų ploto vienam žmogui bei dviejų metrų atstumo tarp žmonių reikalavimų.

Autorius Ramūnas Jakubauskas

Vilnius, gegužės 8 d. (BNS).

Kurstoti.lt nuotrauka

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode