Sprogimas

Saporui leista siekti teisės organizuoti 2030 metų žiemos olimpiadą

Japonijos olimpinis komitetas (JOK) trečiadienį oficialiai pritarė Saporui kaip potencialiam kandidatui rengti 2030 metų žiemos olimpiadą.

Japonijos šiaurinėje Hokaido saloje esantis Saporas organizavo 1972 metų žaidynes ir neseniai buvo pasirinktas kaip šiemetinės Tokijo olimpiados maratono ir sportinio ėjimo varžybų vieta, nes baiminamasi, kad sostinėje tuo metu gali laikytis dideli karščiai.

JOK artimiausiomis dienomis, baigusi visas leidimo Saporui siekti teisės organizuoti olimpiadą procedūras, informuos Tarptautinį olimpinį komitetą (TOK) apie savo sprendimą, pridūrė pareigūnai.

TOK prezidentas Thomas Bachas (Tomas Bachas) anksčiau šį mėnesį, po Lozanoje įvykusio susitikimo su Saporo meru Katsuhiro Akimoto (Kacuhiru Akimotu), gyrė šį miestą kaip potencialų kandidatą į 2030-ųjų olimpiados šeimininkus.

Saporas anksčiau reiškė susidomėjimą galimybėmis rengti 2026-ųjų olimpiadą, kurios organizavimo teisės galiausiai atiteko Milanui ir Kortinai, bet miesto pareigūnai mano, kad turi daugiau galimybių laimėti teisę rengti 2030 metų žaidynes.

Siekti teisės organizuoti 2030-ųjų olimpiadą taip pat galvoja Solt Leik Sitis ir Barselona.

TOK pernai spalį supykdė 2020 metų Tokijo olimpiados organizatorius perkeldamas maratono ir sportinio ėjimo varžybas į vėsesnį Saporą, esantį daugiau kaip 800 km į šiaurę nuo sostinės. Tai buvo padaryta dėl nuogąstavimų, kad dideli vasaros karščiai Tokijuje gali kelti pavojų sportininkams, pareigūnams ir žiūrovams.

Redaktorė Rūta Androšiūnaitė

Tokijas, sausio 29 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode