Sprogimas

Jaunimo irklavimo rinktinė į Europos čempionatą išvyko kovoti dėl medalių

Lietuvos jaunimo (iki 23 metų) irklavimo rinktinė išvyko į Graikijoje rugsėjo 7-8 dienomis vyksiantį Europos čempionatą. Lietuvos garbę pirmenybėse gins keturios įgulos.

Vienvietes valtis Graikijoje irkluos Artūras Muravjovas ir Agnė Ginevičiūtė, paviene dviviete plauks Mantas Juškevičius ir Povilas Stankūnas, pavienę keturvietę irkluos Justas Kuskevičius, Saulius Ilonis bei broliai Domantas ir Dovydas Stankūnai.

Pernai porinę dvivietę su Viktorija Senkute irklavusi A. Ginevičiūtė iš Europos jaunimo čempionato grįžo su bronzos medaliu. Irkluotoja teigia šiais metais norinti į Lietuvą parvežti aukštesnės prabos medalį.

„Per treniruotes rezultatai yra geri, treneris nuolat pabrėžia, kad taip greitai irklavusi niekada nesu, – sakė A.Ginevičiūtė. – Į Europos čempionatą važiuoju pasirengusi, po Lietuvos čempionato sunkiai dirbau, todėl tikiuosi kuo geresnio rezultato. Turėsiu dešimt konkurenčių, todėl tikiuosi irkluoti A finale. Tikrai nusiminsiu, jeigu į jį nepateksiu“.

Siekti geresnio rezultato į Graikiją išvyko ir A.Muravjovas. Irkluodamas dvivietę valtį Europos jaunimo čempionate jis yra iškovojęs penktą vietą.

„Vienvietėje valtyje, manau, galima lengviau save realizuoti, – prieš išvykdamas kalbėjo jaunasis irkluotojas. – Tikiu, kad šiais metais man pavyks pasiekti geresnį rezultatą. Kaip vyko pasirengimas čempionatui? Nieko naujo nepasakysiu. Sunkus darbas visą vasarą ant vandens ir sporto salėje“.

Puikiai nusiteikę į Europos pirmenybes išvyko šiais metais ilgą varžybų maratoną bebaigiantys M.Juškevičius ir P.Stankūnas. Liepos pabaigoje iš pasaulio jaunimo čempionato pavienę dvivietę irkluojantys vaikinai parvežė sidabro medalius, vėliau savo jėgas išbandė pasaulio suaugusiųjų pirmenybėse.

„Manau, kad čia turėsime tuos pačius pagrindinius konkurentus, su kuriais teko varžytis pasaulio jaunimo čempionate, – kalbėjo M.Juškevičius. – Tikiu, kad vėl būsime tarp trijų stipriausių įgulų. Žinoma, viskas priklausys, ar man pavyks tinkamai atsigauti po ligos“.

Dėl anginos M.Juškevičius negalėjo startuoti pasaulio suaugusiųjų čempionato paskutiniame plaukime. Tuomet valtyje jį pakeitė Martynas Džiaugys.

„Prieš pasaulio pirmenybes užpuolė angina, reikėjo pagerti vaistų. Praradau gerą sportinę formą prieš pat čempionatą, – teigė M.Juškevičius. – Bet dabar viskas yra gerai. Forma gerėja“.

Į Graikiją vykstančios pavienės keturvietės įgulos nariai prieš čempionatą nebuvo labai kalbūs, tačiau J.Kuskevičius prasitarė, kad komanda vyksta kovoti dėl prizinių vietų. „Žinoma, pirminis planas yra patekti į A finalą, – pabrėžė irkluotojas. – O jame norėtume kovoti dėl medalių“.

Vilnius, rugsėjo 5 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode