Sprogimas

Tradicinėse šv. Roko futbolo rungtynėse – netikėtas rezultatas

Sekmadienį Panemunėje įvyko tradicinės visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ organizuotos „Panemunės“ ir „Prelegentų“ futbolo komandų rungtynės. Žiūrovų emocijas kėlė tiek revanšo po pernykščio žaidimo siekiantys panemuniečiai, tiek nugalėtojų titulo nesiruošiantis paleisti žvaigždžių desantas iš Vilniaus.

Po ilgo apšilimo – rezultatyvios atakos

Pirmąsias žaidimo minutes žaidėjai tik tikrino oponentų galimybes ir apšilinėjo, todėl beveik pusę kėlinio kamuolys nė vienų vartų taip ir nepasiekė. Vis dėlto ilgai netrukus revanšo siekiantys pernai pergalę į vilniečių rankas atidavę „Panemunės“ komandos žaidėjai stadione užvirė tikrą kovą ir įmušė pirmąjį įvartį. Iš priešininkų pajutę spaudimą prelegentai taip pat pasistengė neatsilikti ir neilgai trukus panemuniečių vartams atsilygino tuo pačiu.

Tiesa, pirmajam kėliniui einant į pabaigą, lygiąsias pakeitė įtampa – po kelių bandymų sėkmingu spyriu „Prelegentų“ komanda pataikė dar vieną įvartį į priešininkų vartus. Vis dėlto visas jėgas dėjusiems kauniečiams iki kėlinio pabaigos rezultato išlyginti nepavyko.

„Nuotaikos kaip ir visada geros – džiaugiamės tiek neblogu rezultatu, tiek pačia atmosfera ir smagiu žaidimu. Ypatingų taktikų laimėti antrajam kėliniui neturim, bet, žinoma, tikrai nepasiduosim ir sieksim dar vienos pergalės“, – po pirmojo kėlinio kalbėjo „Prelegentų“ atstovas Martynas Starkus.

„Panemunės“ komandos žaidėjai po pirmojo kėlinio džiaugsmu netryško, tačiau neslėpė pagavusio azarto ir revanšo siekio. „Nors šiek tiek susirūpinome pradiniu rezultatu, esame kovingai nusiteikę. Svarbiausia dabar pataisyti žaidėjų nuotaiką ir tikiu, kad pergalė bus mūsų“, – tikino panemuniškis Mantas Babušis.

Didino atotrūkį

Po trumpos pertraukos „Prelegentai“ kauniečiams ilgai ilsėtis neleido. Nors pirmą antrojo kėlinio dalį, kaip ir žaidimo pradžioje, abi komandos pražaidė be kamuolio vartuose, įpusėjus vilniečiai pasistengė dar labiau padidinti atotrūkį tarp „Panemunės“ ir vėl sėkmingai atakavo oponentų vartus bei pakeitė žaidimo rezultatą į 3:1.

Po netikėto smūgio į vartus „Panemunės“ žaidėjai dar labiau susiėmė ir stengėsi kamuolį laikyti varžovų pusėje. Po kelių bandymų kauniečiams pavyko šiek tiek prisivyti žvaigždžių komandą ir pelnyti antrąjį įvartį.

Antrojo kėlinio minutėms tiksint link pabaigos, susijaudinimas tvyrojo ne tik virš aikštės, bet ir virš žiūrovų – jie aistringu palaikymu ir plojimais bandė išprovokuoti kauniečius dar vienam taikliam spyriui į vartus. Vis dėlto iki pat teisėjo švilpuko besistengę „Panemunės“ žaidėjai rezultato išlyginti nespėjo. Rezultatu 3:2 nugalėtojų titulas antrus metus iš eilės atiteko „Prelegentų“ komandai.

„Emocijos pačios geriausios. Smagu buvo žaisti naujame, sutvarkytame stadione, ant geros dirbtinės dangos. Tai turbūt ir buvo pagrindinis mūsų privalumas. Anksčiau panemuniečiai per slidžią ir duobėtą aikštę mus apšokinėdavo, o dabar galėjom parodyti, ką galim“, – pergale džiaugėsi „Prelegentų“ komandoje žaidęs Vytaras Radzevičius.

Revanšo taip ir nepasiekę panemuniškiai neslėpė liūdesio, tačiau žadėjo dėti dar daugiau pastangų ruošiantis kitų metų žaidimui. „Leidom prelegentams laimėti, kad neišsigąstų ir kitais metais vėl atvyktų. O jei rimtai, buvo sunku, vilniečiai gerai pasiruošę, tačiau svarbiausia, kad žiūrovams futbolininkai padovanojo gražų ir tikrai įdomų žaidimą“, – pralaimėjimo nesureikšmino „Panemunės“ žaidėjai.

Vilnius, rugpjūčio 18 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode