Sprogimas

Bravo! „Sūduva“ iš Izraelio parsiveža pergalę

 

Sėkmingas Marijampolės „Sūduvos“ žygis Europos stadionuose tęsiasi. Tarsi iš natų ketvirtadienio vakarą Izraelyje sužaidusi Lietuvos stipriausia komanda 2:1 sugebėjo palaužti šios šalies čempioną Tel Avivo „Maccabi“ ir stipriai priartėjo prie UEFA Europos lygos ketvirtojo atrankos etapo. Bedantis šeimininkų puolimas stipriai strigo Vladimiro Čeburino parengtuose gynybos spąstuose, o savo šansais suvalkiečiai naudojosi puikiai.

Poros favoritu laikomas Izraelio klubas nuo pat pirmųjų minučių perėmė iniciatyvą ir turėjo teritorinę persvarą, tačiau sukurti kažko pavojingesnio prie „Sūduvos“ vartų jiems nesisekė.

Suvalkiečiai drausmingai ir kompaktiškai gynėsi, nedarydami pozicinių klaidų, o „Maccabi“ puolimo tempas buvo per silpnas, kad išdraskytų svečių gynybą.

20-ąją minutę po kampinio prie suvalkiečių vartų galva į virpstą kamuolį smūgiavo Nickas Blackmanas, bet dar prieš tai arbitras užfiksavo taisyklių pažeidimą – skriedamas link anglo kamuolys kirto galinę liniją.

Kantriai savojo šanso laukę A lygos čempionai triumfavo 37-ąją minutę. Po užsitęsusios atakos Ovidijus Verbickas iš kairiojo krašto tiksliai perdavė kamuolį į baudos aikštelę ir Semiras Kerla galva pasiuntė jį į „Maccabi“ vartus – 1:0.

Prieš pat pertrauką prie „Sūduvos“ vartų kilo rimtas gaisras, bet sumaištyje suvalkiečiams pavyko išmušti kamuolį iš savo baudos aikštelės ir komandos išėjo ilsėtis svečiams turint įvarčio pranašumą.

Antrą rungtynių pusę abi ekipos pradėjo labai gyvomis atakomis. Nors iniciatyva ir kamuolio kontrolė ir toliau priklausė Izraelio čempionams, „Sūduvos“ išpuoliai, nors ir retesni, bet buvo kur kas pavojingesni.

60-ąją minutę pasinaudoję „Maccabi“ klaida, marijampoliečiai žaibiškai nuskuodė į ataką ir po Andro Švrljugos smūgio kamuolys praskriejo visai šalia virpsto.

Kėlinio viduryje puikią progą pasižymėti turėjo Josipas Tadičius. Tai buvo pavojaus signalas, į kurį šeimininkai neįsiklausė.

70-ąją minutę į aikštę žengęs Eligijus Jankauskas labai aktyviai įsijungė į žaidimą ir nepraėjus nė dešimčiai minučių uždirbo kampinį, o po akimirkos pasiuntė kamuolį keliu į vartus ir persvarą padvigubino – 2:0.

Visgi 86-ąją minutę iš savo vartų tinklo kamuolį priverstas buvo traukti jau Ivanas Kardumas. Greita „Maccabi“ atakas baigėsi Nigerijos puolėjo Chico Ofoedu įvarčiu.

Bet tai ir buvo viskas, ką ketvirtadienio vakarą sugebėjo sukrapštyti šeimininkai – po finalinio švilpuko triumfuodami rankas į viršų kėlė „Sūduvos“ futbolininkai.

Atsakomasis mačas Marijampolėje vyks po savaitės, rugpjūčio 15-ąją. Norint išsigelbėti, „Maccabi“ futbolininkams atsakomajame mače teks mušti mažiausiai du įvarčius.

Kitame varžybų etape šios poros nugalėtojas susitiks su Budapešto „Ferencvaroš“ arba Zagrebo „Dinamo“.

„Maccabi“ – „Sūduva“ 1:2 (0:1) 37' [0:1] Samiras Kerla 77' [0:2] Eligijus Jankauskas 86' [1:2] Chico Ofoedu

„Maccabi“ (4-1-4-1): Andreasas Gianniotis; Enricas Saboritas, Jairas, Shaharas Pivenas; Maoras Kandilas; Danas Leonas Glazeras; Yonatanas Cohenas, Doras Micha, Doras Peretzas, Nickas Blackmanas; Itay Shechteras.

„Sūduva“ (5-3-2): Ivanas Kardumas; Andro Švrljuga, Semiras Kerla, Algis Jankauskas, Aleksandras Živanovičius, Ovidijus Verbickas; Giedrius Matulevičius (75' Povilas Leimonas), Paulius Golubickas, Jovanas Čadjenovičius; Mihretas Topčagičius (86' Robertas Vėževičius), Josipas Tadičius (70' Eligijus Jankauskas).

Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Vilnius, rugpjūčio 9 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode