Sprogimas

„Top“ lygoje – Lietuvos regbio „El Classico“ tarp dviejų Šiaulių grandų

 

Jau šį šeštadienį vyks antrasis Baltijos regbio „Top“ lygos turas, kuriame žiūrovai galės išvysti Lietuvos regbio grandų mūšį. Didžiajame Šiaulių regbio derbyje susitiks amžini varžovai – „Vairas-Kalvis-Jupoja“ ir „Baltrex-Šiauliai“.

Rungtynės nuo 16 val. vyks naujajame Šiaulių regbio stadione (Gardino g. 14).

Abi komandos užtikrintai laimėjo pirmuosius mačus, o pergalė tarpusavio rungtynėse smarkiai sustiprintų galimybes užimti pirmąją vietą reguliariajame „Top“ lygos sezone. „Vairas-Kalvis-Jupoja“ 2017 metais nutraukė „Baltrex-Šiaulių“ dominavimą „Top“ lygoje ir pernai po dramatiškiausio finalo Lietuvos regbio istorijoje sugebėjo apginti titulą, bet „Baltrex-Šiauliai“ šiemet laimėjo visas Lietuvoje vykusias varžybas ir yra pasiryžę susigrąžinti taurę į savo rankas.

„Šioms rungtynėms ruošiamės kiek kitaip nei pirmajam mačui su „Miesnieki“ komanda. Kaip ir kiekvieną kartą, bandome įžvelgti varžovų stipriąsias ir silpnąsias puses ir stengsimės būti pasiruošę šeštadienio rungtynėms“, – sakė žaidžiantysis „Baltrex-Šiaulių“ treneris Vytaras Bloškys.

„Atmosfera komandoje, kaip visada, gera. Visi labai norime laimėti šias rungtynes, visi daug treniruojamės, atsakingai renkamės į treniruotes“, – pridūrė „Baltrex-Šiaulių“ žaidėjas Donatas Trumpickas.

„Vairo-Kalvio-Jupojos“ treneris Gediminas Marcišauskas mano, kad sezono pradžioje dar sudėtinga bus demonstruoti geriausią žaidimą, bet šiame derbyje bus siekiama tik pergalės.

„Tai dar tik antrosios reguliariojo sezono rungtynės, todėl į viską žiūrime kaip į sezono pradžią. Žinoma, kad į aikštę eisime laimėti. Esame drąsūs ir visapusiškai pasirengę rungtynėms, bet rezultatas tokioje sezono stadijoje dar nėra pats svarbiausias. Yra šiek tiek nesklandumų komandos viduje, ne visi žaidėjai atsigavę po traumų, bet dabar svarbiausias yra procesas tolimesnei sezono eigai“, – sakė G.Marcišauskas.

Kitos dvejos antrojo turo rungtynės bus žaidžiamos Latvijoje. Kauno „Žalgiris“ svečiuose susitiks su „RC Miesnieki“ ekipa, o Šiaulių „Šiauliai“ kausis su „Garkalne-Livonia“ regbininkais.

Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Vilnius, rugpjūčio 9 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode