Sprogimas

Lietuvos rankinio merginų rinktinė iškovojo pirmąją pergalę Europos čempionate

Lietuvos merginų iki 19 metų rankinio rinktinė iškovojo pirmąją pergalę Europos čempionate Klaipėdoje. Antrąją varžybų dieną lietuvaitės rezultatu 21:15 (10:10) įveikė varžoves iš Sakartvelo.

Rungtynes Lietuvos rinktinė pradėjo sunkiai ir didžiąją dalį pirmojo kėlinio laiko turėjo vytis varžoves. Į lėtą ir klampų rankinį lietuvaites įvėlusios Sakartvelo atstovės niekuo nenusileido rungtynių favoritėmis laikytoms mūsų šalies rankininkėms ir po pirmojo kėlinio rezultatas buvo lygus 10:10.

Antrąją rungtynių pusę Lietuvos rinktinė pradėjo susikaupusi ir laimėjusi atkarpą 6:0 atitrūko rezultatu 16:10. Tiesa, tuomet lietuvės vėl atsidūrė duobėje ir atkarpą pralaimėjo sausu rezultatu 0:3 – ekipas skyrė vos 3 įvarčiai (16:13).

Po vyriausiojo trenerio Karolio Kaladinsko paprašytos minutės pertraukėlės Lietuvos rinktinė vėl atsitiesė ir varžovių arčiau trijų įvarčių distancijos neprisileido. Drausmingai susitikimo pabaigą sužaidusios devyniolikmetės šventė pergalę 21:15.

Šiuo metu Lietuvos rinktinė su viena pergale ir vienu pralaimėjimu B grupėje dalijasi 2-3 vietas su Šiaurės Makedonijos rinktine. Pirmos dvi pergales iškovojusios šveicarės, Sakartvelo merginos kol kas pergalių neturi ir yra ketvirtos. Ketvirtadienį Lietuvos rinktinės laukia lemiamas mūšis kovoje dėl patekimo į pirmenybių pusfinalį su Šiaurės Makedonijos rankininkėmis.

Po rungtynių K.Kaladinskas kalbėjo, jog rinktinė dar tikrai turi kur gerinti savąjį žaidimą: „Kol kas neišnaudojame savo kraštų, tiesiog jų nerandame. Taip pat didelis rezervas yra greitas puolimas. Šiuo metu sunkiai dar sekasi gintis ir negalime žaisti greitai“.

Geriausia Lietuvos rinktinės žaidėja šiame mače išrinkta Ugnė Kavalenkaitė džiaugėsi pergale, bet ne žaidimu: „Žaidimas buvo tikrai įvairus. Buvo ir gerų momentų, tačiau buvo ir blogų. Aišku džiugu, jog laimėjom. Iki rungtynių su Makedonija dar galime tikrai viską pagerinti.“

Lietuvos rinktinei šiame mače daugiausiai įvarčių pelnė Rusnė Markinaitė – 5, po 4 kartus pasižymėjo Ugnė Kavalenkaitė ir Aušra Šponė, 3 įvarčius pelnė Austėja Rimkutė, 2 – Inga Sadauskaitė, po 1 įvartį pridėjo Vakarė Damulevičiūtė, Beatričė Ruseckaitė ir Akvilė Tolvaišaitė.

Vilnius, liepos 17 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode