Parama dėkojame




Sprogimas

Sugrįžimas į LKL paženklintas paskutine vieta

„Mažeikių“ krepšinio komanda, po dešimties metų sugrįžusi į stipriausių šalies klubų lygą, po šio sezono gali ją palikti.

Nuo pirmųjų rungtynių LKL mažeikiškiai prisiėmė autsaiderio vaidmenį ir, dar nesibaigus reguliariajam sezonui, galutinai užsitikrino paskutinę vietą turnyrinėje lentelėje.

Paskutines teorines viltis pakilti iš paskutinės vietos nubraukė skaudus pralaimėjimas namuose po pratęsimo Panevėžio „Lietkabeliui“ (88:89). Likusios trys sezono rungtynės mūsų miesto komandai bus tik formalumas.

 

Maža to, prieš šias rungtynes turėjęs įvykti susitikimas su Kėdainių „Nevėžiu“ buvo atidėtas dėl galimai sutartos rungtynių baigties. Tai pirmasis toks atvejis LKL pirmenybių istorijoje.

Lygos vadovai dėl šio įvykio kreipėsi į policiją ir pareigūnai atlieka tyrimą. Žadama, kad, radus kaltus, jie bus nubausti griežčiausiomis įstatuose numatytomis bausmėmis.

Apie likusią sezono dalį po pralaimėtų rungtynių Panevėžio „Lietkabeliui“ kalbamės su komandos vadovu Giedriumi Petrulevičiumi.

- Neįgyvendinote sezono tikslų. Ar jaučiatės nusivylę?

- Neįgyvendinome nei maksimalių tikslų – žaisti atkrintamosiose, nei minimalių – išlikti LKL. Žinoma, dėl to esame visi nusivylę. Sportiniu principu mes praradome vietą tarp stipriausių šalies klubų, tačiau dar lieka ne vienas šalutinis variantas, kad atitinkamai susiklosčius aplinkybėms mes visgi liksime šioje lygoje. Viskas paaiškės maždaug po vieno – dviejų mėnesių.

- Ką persirengimo kambaryje po pralaimėjimo „Lietkabeliui“ kalbėjote su žaidėjais?

- Žaidėjai puikiai supranta susiklosčiusią situaciją, niekam nereikia specialiai ką nors aiškinti. Aš manau, dėl tokios sezono baigties visi turi padaryti išvadas: klubo vadovai, treneriai ir žaidėjai. Taip pat ir kaltę prisiimti kartu.

- Reguliariajam sezone dar liko trejos rungtynės. Ar užteks jose motyvacijos?

- Žaisime, nors tikslo nebėra. Mūsų komandai netekus galimybės pakilti aukščiau paskutinės vietos turnyrinėje lentelėje, niekas žaidėjų karjerų nenubraukė. Kiekvienas profesionalus žaidėjas gauna atlyginimą ir privalo eiti į aikštelę bei kovoti dėl pergalės. Gerai pasirodęs ir slidesnę statistiką turintis žaidėjas kitame sezone gali tikėtis pelningesnio kontrakto, todėl nemanau, kad likusiose rungtynėse nekovosime.

- Kada įvyks rungtynės su Kėdainių ekipa, kurios buvo atidėtos pasirodžius įtarimams dėl sutarto rezultato?

- Balandžio 28 dieną, 19 valandą. Dėl sutartų rungtynių galiu dar kartą oficialiai ir atsakingai pareikšti, kad mūsų komanda niekada nedalyvavo, nedalyvauja ir nedalyvaus panašaus pobūdžio susitarimuose. Tokio pobūdžio oficialų laišką po įvykio išsiunčiau ir LKL vadovybei.

- Kaip atsikratysite komandos, „parduodančios“ rungtynes, šleifo?

- Šiuo metu vyksta tyrimas ir, manau, atsakingi asmenys viską išsiaiškins. Mums jokie kaltinimai nebuvo pareikšti, jokių kvietimų į pokalbius ar dar kokių prašymų pateikti informaciją nesulaukėme. Nežinau, ar šleifas bus, bet mes dabar to nejaučiame, kaip ir nematau jokių signalų iš LKL vadovybės, kad galėtume būti įtariami neteisėtais veiksmais.

- Pokalbio metu jaučiasi, kad jūsų mintys kažkur kitur. Gal jau mąstote apie kitą sezoną NKL?

- Aš šioje vietoje norėčiau nuoširdžiai padėkoti visiems mūsų komandos sirgaliams, kurie viso sezono metu, iki rungtynių paskutinių minučių, mus palaikė ir mumis tikėjo. Komandai turėti tokius sirgalius – didžiulė sėkmė. Taip pat dėkoju visiems rėmėjams ir Savivaldybei, kurie visada tikėjo mūsų atkakliu darbu. Gaila, šį kartą komandos rezultatai nuviliantys.

Aš visada tikėjau ir tikiu, kad krepšinis Mažeikiuose yra mylima sporto šaka, todėl šiame mieste turi vykti aukščiausio lygio rungtynės. Situacija dėl kito sezono šiuo metu miglota, tačiau galiu pasakyti, kad pokalbiuose su LKL vadovybe visada buvo galima jausti nuostatą, kad jie Mažeikius mato kaip potencialius lygos narius.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode