Sprogimas

Viskonsino valstijoje automobiliui sekmadienio pavakare įsirėžus į kalėdinį paradą žuvo penki žmonės ir daugiau kaip 40 sužeista, pranešė pareigūnai.

Pareigūnai teberenka informaciją apie incidentą, įvykusį po 16 val. 30 min. vietos (pirmadienį 0 val. 30 min. Lietuvos) laiku, kai Milvokio primiestyje Vokešoje žiūrovai buvo susirinkę pasižiūrėti kasmetinio parado.

Aukų skaičius buvo patvirtintas vėlai sekmadienį paskelbtame atnaujintame pranešime. Nurodoma, kad nukentėjusiųjų skaičius dar gali pasikeisti, nes daug žmonių į ligonines nuvyko savarankiškai.

Jokių aukų vardų arba duomenų apie jų amžių nebuvo paskelbta.

„Vykstant Vokešos Kalėdų paradui raudonas visureigis pramušė užtvarus važiuodamas vakarų kryptimi nulėkė Pagrindine gatve“, – žurnalistams anksčiau sakė policijos vadovas Danas Thompsonas (Denas Tompsonas).

Ugniagesių tarnybos vadas Stevenas Howardas (Stivenas Hauardas) žurnalistams sakė, kad policija sulaikė vairuotoją, o pareigūnai išsivežė susijusį automobilį. Per spaudos konferenciją pareigūnai sakė, kad kitų su šiuo incidentu susijusių grėsmių nėra, bet vairuotojo veiksmų motyvai tebesiaiškinami.

Per incidentą vienas policininkas šaudė į visureigį, mėgindamas jį sustabdyti, nurodė tarnybos.

D. Thompsonas nurodė, kad pirmadienį Vokešoje mokyklos liks uždarytos ir tebebus draudžiamas eismas kai kuriose gatvėse.

„Kurtinamas verksmas“

Prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) informuojamas apie padėtį, o Baltieji rūmai „atidžiai stebi situaciją Vokešoje, ir mūsų širdys – su visais, kad buvo paveikti šio baisaus incidento“, sakė vienas Baltųjų rūmų pareigūnas.

„Pasiūlėme valstijos ir vietos pareigūnams bet kokią reikalingą pagalbą ir palaikymą“, – pridūrė jis.

Įvykio tyrimą vykdo vietos teisėsaugos agentūros, bet Federalinis tyrimų biuras (FTB) nurodė irgi teikiantis pagalbą.

Į Viskonsino valstijos iždininko postą pretenduojantis Angelito Tenorio (Anchelitas Tenorijas), dalyvavęs parade, pasakojo laikraščiui „Milwaukee Journal Sentinel“ matęs kaip parado trasa pralėkė padidinto pravažumo automobilis.

„Tuomet išgirdome garsų trenksmą ir tiesiog kurtinamą verksmą ir šauksmus žmonių, kuriuos parbloškė automobilis“, – pridūrė jis.

Kaip rodo įvykio liudininkų pasakojimai ir filmuota medžiaga, dideliu greičiu važiavęs visureigis įsirėžė į eiseną už mokinių pučiamųjų orkestro.

„Girdėjau riksmus ir žmones, šaukiančius savo vaikų vardus. Tai viskas, ką girdėjau“, – naujienų televizijai CNN pasakojo kita liudininkė, Angela O'Boyle (Andžela O'Boil), kurios buto langai atsiveria parado maršrutą.

Viskonsino gubernatorius Tony Eversas (Tonis Eversas) sakė, kad kartu su žmona „šį vakarą meldžiasi už Vokešą ir visus vaikus, šeimas ir bendruomenės narius, paveiktus šio beprasmio akto“.

Užuojautą pareiškė virtinė įstatymų leidėjų, įskaitant abu valstijos senatorius. Demokratė Tammy Baldwin (Tami Boldvin) per „Twitter“ parašė, kad jai šis „šiurpus smurtas... tiesiog širdį draskantis“.

Jos kolega respublikonas Ronas Johnsonas (Ronas Džonsonas) sakė, kad siunčia savo „maldas už kiekvieną nukentėjusįjį“ ir „padėką visiems reaguojantiems teisėsaugos, medicinos darbuotojams ir bendruomenės nariams“.

CITY OF WAUKESHA via REUTERS-Scanpix nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode