Sprogimas

Gelbėtojai ištraukė tris skenduolius

skendAntradienį gelbėtojai iš įvairių vandens telkinių ištraukė tris skenduolius, vienas jų buvo ieškomas anksčiau.

Ryte buvo tęsiama praeitą savaitę dingusio asmens paieška Šiaulių rajone, Rėkyvos ežere.

Ugniagesiai paieškai naudojo echolotą ir droną, buvo išžvalgyta apie 150 kvadratinių metrų teritorija, tačiau skenduolis nerastas.

19.11 val. atvykus narams, skenduolis surastas savanorių. Kūnas kateriu nugabentas į krantą ir perduotas policijos pareigūnams, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Tą patį vakarą, apie 19.41 val., gautas pranešimas, jog Klaipėdos rajone, Sėlenų kaime, į tvenkinį nėrė vyras ir neišnėrė. Atvykusi į įvykio vietą priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba iš vandens tvenkinio ištraukė 79 metų vyro kūną.

Dar viena nelaimė vandenyje užregistruota Pagėgių savivaldybėje, Žagantų kaime. Gautas pranešimas, kad Jūros upėje galbūt nuskendo vaikinas. Paieškai naudotos gelbėjimo rogės ir motorinė valtis.

19.45 val. vyro kūnas rastas dviejų metrų gylyje, už penkių metrų nuo kranto. Atvykę medikai konstatavo vaikino mirtį.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas įspėja gyventojus būti ypač atsargiems prie vandens telkinių: nesimaudyti nežinomose, nuošaliose vietose, ypač išgėrus alkoholinių gėrimų. Saugiau pasirinkti paplūdimį arba vietą, kur maudosi daugiau žmonių ir kur budi gelbėtojai.

Taip pat gelbėtojai ragina nepalikti prie vandens be priežiūros mažamečių vaikų.

Remiantis penkerių metų atliktų gelbėjimo darbų vandenyje statistika, birželio mėnesį ugniagesiai gelbėtojai iš vandens telkinių ištraukia vidutiniškai 24 skenduolius.

pagd.lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode