Sprogimas

Ignalinos ir Švenčionių rajonuose sulaikyti 58 migrantai

migranttIgnalinos ir Švenčionių rajonuose pastarąją parą sulaikyti 58 migrantai, neteisėtai kirtę Baltarusijos ir Lietuvos sieną, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

12 migrantų buvo sulaikyta Ignalinos rajone, ties Vosiūnų kaimu. Beveik visi užsieniečiai turėjo Irako pilietybę patvirtinančius dokumentus.

42 migrantų grupė sulaikyta antradienį po vidurnakčio Ignalinos rajone, Strilungių kaimo prieigose. Jie dokumentų neturėjo, prisistatė Irako piliečiais.

Dar keturių migrantų grupė sulaikyta antradienį paryčiais Švenčionių rajone, ties Naujojo Janavo kaimu. Užsieniečiai, neturėję dokumentų, prisistatė Šri Lankos piliečiais.

Visi sulaikytieji pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje. Jiems bus atliekami testai dėl COVID-19, o iki rezultatų gavimo jie yra izoliuoti VSAT padaliniuose.

Pastaruoju metu Ignalinos rajonas tapo vieta, per kurią dažniausiai bando keliauti neteisėtai iš Baltarusijos sieną kertantys migrantai. Per pastarąsias kiek daugiau kaip dvi savaites prie sienos šio rajono ribose VSAT pareigūnai sulaikė 14 tokių užsieniečių grupių, iš viso 192 asmenis.

Iš viso šiemet į Lietuvą iš Baltarusijos bandė patekti 498 neteisėti migrantai. Šis skaičius yra šešis kartus didesnis, nei buvo per visus 2020-uosius. Pernai sulaikytas 81 toks užsienietis.

Tarp šiemet pasienyje su Baltarusija sulaikytųjų daugiausiai yra Irako piliečių ar jais prisistačiusių užsieniečių – 323, taip pat sulaikyti 46 Irano, 42 Sirijos, 39 Baltarusijos, 13 Rusijos, 11 Turkijos, 10 Šri Lankos, šeši Tadžikistano, trys Afganistano, po du Jemeno, Egipto ir vienas Somalio pilietis.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė yra sakiusi, kad išaugęs nelegalių migrantų srautas yra sąmoninga Baltarusijos režimo politika prieš Lietuvos valstybę. Anot jos, tai rodo, jog pradėtas hibridinis karas.

migracija.lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode