Sprogimas

Sulaikė, kaip įtariama, narkotines medžiagas galimai platinusius asmenis

 Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) pareigūnai atliko keletą operacijų, per kurias su įkalčiais sulaikyti narkotines (psichotropines) medžiagas įtariama platinę asmenys, siejami su organizuotu nusikalstamumu.

 

KPONTV atliekamas tyrimas, kuriame dar 2020 m. sausio mėn. Klaipėdoje, Jūrininkų pr., policijos pareigūnai sulaikė anksčiau neteistą, niekur nedirbantį, Klaipėdoje gyvenantį 25 m. vaikiną. Sulaikymo metu pastarasis bandė bėgti nuo pareigūnų ir išmetė, kaip įtariama, narkotinę medžiagą – kokainą.

Tęsdami tyrimo veiksmus uostamiesčio pareigūnai 2020 m. lapkričio mėn. Klaipėdoje, Taikos pr., sulaikė minėtą narkotinę medžiagą įtariama platinusį, anksčiau už viešosios tvarkos pažeidimą teistą, niekur nedirbantį, 29 m. klaipėdietį.

Atliktų kratų vyriškio gyvenamojoje vietoje ir automobilyje metu rasta kokaino, įtariama dopingo medžiagų bei daugiau nei 1 000 Eur. Kratos metu gyvenamosios vietos požeminiame garaže taip pat rasta kokaino ir svarstyklės su kokaino pėdsakais.

Tą pačią dieną Klaipėdoje, Baltijos pr., policijos pareigūnai sulaikė anksčiau už nužudymą teistą, niekur nedirbantį 41 m. uostamiesčio gyventoją. Pastarasis, įtariama, platino narkotines medžiagas minėtam 29 m. amžiaus klaipėdiečiui.

Visi trys įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę. Vienam iš jų paskirta kardomoji priemonė – suėmimas, kuri vėliau pakeista į užstatą, rašytinį pasižadėjimą neišvykti bei įpareigojimą periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Kitam įtariamajam paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje, o trečiajam – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Kitame KPONTV atliekamame tyrime, 2020 m. spalio mėn. Raseinių r., automagistralėje „Klaipėda-Vilnius“, policijos pareigūnai sulaikė niekur nedirbantį 43 m. amžiaus Klaipėdoje gyvenantį vyrą. Pastarasis teisėsaugai irgi žinomas – anksčiau teistas už išžaginimą, nežymų sveikatos sutrikdymą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Asmens apžiūros metu rasta psichotropinių medžiagų – amfetamino ir metamfetamino.

Kratų vyro automobilyje ir gyvenamojoje vietoje metu taip pat rasta įtariama narkotinių (psichotropinių) medžiagų, įtariama dopingo medžiagos, elektroninės svarstyklės, virš 2 000 Eur. Įtariama, kad šis vyras disponavo narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis turėdamas tikslą jas platinti.

Įtariamasis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę, vėliau jam paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti bei įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Abiem atvejais laikinai apribotos nuosavybės teisės į rastas pinigines lėšas.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius (ONKTS).

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numatytas laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode