Sprogimas

Interneto svetainės, kurios labai sėkmingai prisitaikė prie mobiliųjų

Mobilieji telefonai iš esmės keičia mūsų gyvenimą ir gyvenimo tempą. Šiais laikais ir internete žmonės dažniausiai naršo būtent per mobilųjį, todėl portalai internete prie to prisitaiko ir siūlo paslaugas per išmanųjį telefoną. Būtent apie svetaines, kurios labai sėkmingai vykdo veiklą internete ir pakalbėsime šiame straipsnyje.



Naujienų portalai pakilo į naują lygį

Išties naujienų portalams, tai jog internetu galima naudotis mobiliuoju telefonu buvo tiesiog nepaprastai naudinga. Per pastaruosius metus gerokai išaugo jų skaitomumas. Tą lėmė keletas esminių priežasčių – žmonės naujienas gali skaityti kur tik nori, o taip pat tą daryti labai patogu.

Didžiausi Lietuvos naujienų portalai, tokie kaip DELFI ar „lrytas.lt“ daug investavo ir į savo mobiliąsias aplikacijas. Atsisiuntę programėlę, straipsnius ir naujienas galite skaityti dar patogiau. Be to, programėlė nuolat informuoja apie svarbiausius įvykius, tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje, todėl tai dar vienas papildomas stimulas skaityti aktualijas.

Kol kas mobiliajam pritaikytos dar ne visos svetainės, tačiau pasaulis eina tuo keliu. Ateityje internetu tiesiog nuostabiai veiks praktiškai visi, net ir patys smulkiausi, naujienų portalai.

 

Pramoginis turinys ir žaidimai taip pat pasikeitė

Įvairaus stiliaus pramogos taip pat pasiekiamos mobiliuoju telefonu. Jeigu mums dar visai neseniai atrodė naujovė žaisti šachmatais prieš kompiuterį, tai dabar daugybė žmonių įsirašo programėlę „Chess.com“ ir varžosi ne tik prieš savo draugus, bet ir prieš šachmatų žaidėjus iš viso pasaulio. Daugiau informacijos apie kazino rulete ir panašūs tekstai, dažnai sudomina azartiškesnius žmones, o tokio tipo žaidimus taip pat patogiai galima žaisti per mobilųjį telefoną.

Išties tai, ką paminėjome, dar yra tik smulkmenos. Dabar žmonės per atrodo santykinai mažus ekranėlius net žiūri filmus ar gyvai vykstančias sporto varžybas. Taip pat varžosi protų kovose. Iš esmės daro viską, ką anksčiau galėdavo daryti tik naudodamiesi nešiojamu, ar stacionariu kompiuteriu.

Daug patogesni socialiniai tinklai

Išties po to, kai internetas labai išpopuliarėjo mobiliosiose aplikacijose, į tai tinkamai reagavo ir socialiniai tinklalapiai. Išties dabar tiek „Facebook“, tiek „Instagram“ sulaukia tiesiog milžiniškų lankytojų srautų. Supratote teisingai, jie tą daro būtent naudodamiesi mobiliuoju.

Mobiliosios socialinių tinklų aplikacijos sukuria kur kas didesnį patogumą ir išties netgi veikia sparčiau. Štai stacionarioje versijoje „Messenger“ ir „Facebook“ nėra atskirti, kai „Messenger“ turi labai patogią versiją mobiliesiems telefonams (visoms operacinėms sistemoms). Jeigu telefonas veikia greitai, tuomet „Messenger“ tikrai nestrigs, tuo tarpu kitu atveju gali būti įvairių dalykų.

Kalbant apie „Instagram“, ši svetainė apskritai parodo pasikeitusias tendencijas. Ji pritaikyta yra tik mobiliesiems ir nors veikia ir per kompiuterį, tačiau žiūrint ne per mobilųjį matysite tik parodomąją versiją ir net negalėsite įkelti nuotraukų.

21-268

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode