Sprogimas

Spynų atrakinimas: kodėl vertėtų šauktis profesionalų pagalbos?

Yra darbų, kuriuos dažnai geriausia būtų patikėti būtent tos srities profesionalams. Tai pasakytina apie avarinį spynų atrakinimą. Žinoma, gali pasitaikyti tokių situacijų, kuomet specialistų pagalbos neįmanoma greitai prisišaukti. Tokiais atvejais būtų galima mėginti spyną rakinti savarankišku būdu. Visų svarbiausia jokiais būdais neperlenkti lazdos, nes pridaryti gerokai daugiau žalos galima labai greitai. Visgi profesionalai tai daryti patiems nerekomenduotų.

Spynų atrakinimas taupo ne tik laiką

Kaip teigia spynų ekspertai, išvengti nepageidaujamų situacijų – spynos užskirtimo įmanoma. Tai pasakytina ne tik apie gyvenamųjų patalpų durų spynas, bet ir automobilių durų spyneles. Iškart kai tik pastebima, jog spyna pradėjo nebe taip lengvai rakintis, nevertėtų į tai numoti ranka. Geriausias sprendimas – kuo greičiau pašalinti gedimą. Viena pagrindinė prastesnio rakinimosi priežastis  – nusėdusios durys. Dar vien pasitaikanti priežastis – sugedęs vidinis durų suktukas. Minėtas suktukas būna sujungtas su spynos rakinimo mechanizmu, tad jo gedimas paprastai būna rimtas ženklas, jog spyna nebeveikia taip sklandžiai, kaip turėtų.

Visgi jeigu taip nutiko, jog durų spyna pradėjo strigti ir nebegalima jos atrakinti, pirmas dalykas, kurį turėtume daryti – susiskambinti su avarinį atrakinimą galinčiais atlikti meistrais. Žinoma, jų laukiant nevertėtų kamuoti spynos, stengiantis ją atrakinti jėga, kadangi taip bus tik dar labiau rizikuojama sugadinsti spyną bei meistrams pridaryti daugiau darbo. Pastebima, kad neretai žmonės užstrigusias spynas mėgino atrakinti, pasitelkdami į pagalbą reples ir kitus panašius įrankius. Visgi tai dažniausiai nė kiek nesuveikia, kadangi taip blokuojame atidarymo mechanizmą. Savaime suprantama, kad tokie niuansai paprastai būna žinomi tik spynų meistrams.

Kuriozinės atrakinimo istorijos

Spynų ekspertai galėtų papasakoti begales kuriozinių istorijų, liustruojančių pačius keisčiausius mėginimus, atrakinant spynas. Pasitaiko atvejų, kuomet mėginama užsikirtusias duris įveikti kredito kortelėmis. Jos įkišamos tarp durų ir jų rėmo. Visgi paprastai toks metodas visiškai nepasiteisina. Taip pat būna pasitelkiami segtukai, sąvaržėlės ar kiti pirmiausia po ranka pasitaikę įranką, kurie lūžtą bandant atlikti atktyvesnį veiksmą.

Specialistai patartų bandyti užstrigusias spynas atrakinti, pasitelkiant tik tam reikalui pritaikytus grafito miltelius. Jais reikėtų sutepti spyną, o tuomet mėginti atrakinti. Visgi kai to nepavyksta padaryti, geriausia neužsiimti jokia saviveikla ir skambinti profesionaliems meistrams.

Net jei vieną kartą pavyksta sėkmingai atrakinti vieną spyną, tai dar nieko nereiškia, nes spynų atrakinimas laikomas sudėtingu ir sugebėjimų reikalaujančiu darbu. Tad užsikirtus namų durų spynai, vertėtų kreiptis į didesnę patirtį sukaupusius durų atrakinimo specialistus. Jie turės tam darbui atlikti reikiamus įrankius, tad nebus jokios rizikos pažeisti spyną. Mėgindami atrakinti spynas savarankiškai, neabejotinai tik pridarytume kur kas daugiau žalos, bet siekiamo rezultato vargiai sulauktume. Tai reiškia, kad minėtą svarbų darbą visada verčiau patikėti specialistams, galintiems užsikirtusiomis durimis pasirūpinti saugiai ir operatyviai. Kai kuriais atvejais užsikirtusi durų spyna dar gali būti išgelbėta.

Kokybiškomis ir operatyviomis paslaugomis garsėja Ozo prekybos centre veikiantis Ozo servisas. Čia įsikūrę specialistai gali pagelbėti atrakinant užsikirtusias automobilio dureles, seifus, padėti patekti į gyvenamąsias arba komercines paslaugas. Spynų atrakinimas - Ozo servisas turėtų tapti išmintingiausiu sprendimu tiems, kurie ieško greito ir patikimo sprendimo. Šie spynų meistrai teikia ir kitas papildomas paslaugas. Jie gali greitai padaryti papildomą raktų komplektą, suremontuoti spynas, signalizacijas ar elektros instaliacijas. Tai labai aktualu taupantiems laiką ir besitikintiems sėkmingo rezultato.




Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode