Sprogimas

Lietuva pabudo su apytuštėmis gatvėmis ir uždarytomis parduotuvėmis

Lietuva pirmadienį pabudo su apytuštėmis gatvėmis ir uždarytomis parduotuvėmis, šalyje įvedus precedento neturintį karantiną, siekiant sulėtinti naujojo koronaviruso plitimą.

Eilinį darbo dienos rytą kelionė iš Pavilnio pietrytinėje sostinės dalyje iki Senamiesčio truktų daugiau kaip pusvalandį, o susidarius kamščiui – ir iki valandos.

Šį pirmadienis labiau primena sekmadienį: po septynių valandų ryto Juoduoju keliu vietoje įprastos metras po metro į priekį besistumiančios kolonos link miesto centro juda vos viena kita mašina.

Tačiau šalia įsikūrusios degalinės „Orlen“ darbuotojai sako kol kas nepajutę sumažėjusių klientų srauto.

„Žmonių kol kas tikrai nesumažėjo. Jaunimas naktį atvažiuoja trečią, submarinus, dešrainius, „coca-colą“ perka. Tikriausiai šiandien pasijus“, – BNS sakė naktį dirbęs degalinės operatorius Vladimiras.

Lietuva lėtesniu tempu gyvena jau nuo penktadienio, kai buvo uždarytos mokyklos, darželiai ir universitetai, bet nuo pirmadienio gyvenimas dar labiau stoja.

Kiaurą parą įprastai dirbančios Mindaugo gatvės „Maximos“ durys šįryt – uždarytos, apsauga įleidžia tik darbuotojus. Į parduotuvę patekti bandę ankstyvi pirkėjai suka atgal, karantino metu parduotuvė dirbs nuo 9 valandos.

„Atvažiuosim vėliau, ką daryt“, – vilnietė Rasa BNS sakė nežinojusi, kad parduotuvė darbą pradės vėliau.

Ji pati ir karantino sąlygomis dirbs įprastai: „Mūsų darbas toks, kad nėra žmonių ten, neateina iš gatvės, tai eisim“.

Vyriausybės sprendimu nuo pirmadienio darbdaviai raginami veiklą organizuoti nuotoliniu būdu, visiškai draudžiamas kultūros, laisvalaikio, pramogų, sporto įstaigų lankymas.

Uždarytos sanatorijos, kavinės ir barai, draudžiama parduotuvių veikla, išskyrus maisto, veterinarijos, vaistinių ir optikos prekių pardavimą.

„Gerbiamieji svečiai, nuo kovo 16 dienos restoranas nedirbs, bet maistą galite užsisakyti išsinešti arba pristatymui į namus ar biurą“, – sako skelbimas ant picerijos durų Gedimino prospekte.

Šalia esanti kavinė dirba, bet parduoda tik išsinešimui: lankytojų staliukai užtverti “STOP“ juostomis.

Kavą verdanti Agata sako, kad žmonių srautas – gerokai sumažėjęs.

„Būdavo, kad septintą ryto žmonės jau stovėdavo, laukdavo, kol atidarys durys, o šiandien – neįprastai tylu“, – BNS sakė Agata.

Karantinas kol kas įvestas dviem savaitėms, bet valdžios atstovai neatmeta galimybės, kad jis bus pratęstas. 

Autoriai: Milena Andrukaitytė, Vaidotas Beniušis

BNS

    Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“       sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode