Sprogimas

Kaip išsirinkti kalėdinius papuošimus?

Kalėdiniu laikotarpiu dekoravimo objektu tampa ne tik Kalėdų eglutė. Svarbų vaidmenį vaidina ir įvairūs papuošimai Kalėdoms, kalėdinės dekoracijos ant langų ir kalėdiniai vainikai.

Kalėdinės dekoracijos ant langų

Vienas iš būtinų šventinio dizaino elementų yra langas. Tuo pačiu svarbu, kad jis ne tik džiugintų namus savo pasakiškais papuošimais, bet ir atrodytų gana įspūdingai iš gatvės pusės, pakeldamas praeivių nuotaiką. Kokias kalėdines dekoracijas ant langų pasirinkti?

 

·       Snaigės

Norėdami papuošti langus, galite pasinaudoti daugeliu paprastų, bet nuostabių idėjų, kurios gali suteikti magišką nuotaiką. Įvairiems ornamentams iš popieriaus sukurti, naudokite ne tik popieriaus lapus, bet ir ploną kartoną, foliją, šviesius tapetų likučius bei dovanų popierių. Taip pat internete galite paieškoti sudėtingesnių modelių. Be to, šiais laikais jūs galite lengvai rasti meistriškumo užsiėmimus, kurių metu išmoksite daugybę kalėdinių dekoracijų gaminimo variantų. Kalėdinės dekoracijos ant langų neliks nepastebėtos svečių ir artimųjų, kurie atvyks pas jus šventiniu laikotarpiu.

·       Tūrinės dekoracijos ir papuošimai Kalėdoms

Jei jums netinka popierinėmis snaigėmis puošti langai, naudokite pakabinamas girliandas ar žiemos motyvų dekoracijas. Papuošimai Kalėdoms ar dekoracijos gali būti pakabintos ant kaproninio siūlo ar valo. Tą patį puošimo motyvą, galima naudoti ir puošiant Kalėdų eglutę bei pakabinamas girliandas.

·       Kalėdiniai burbulai vazoje, puošti girlianda

Tiks bet kuri vaza: skaidri ar su raštais, maža ar didelė. Pasirinkite tinkamo dydžio ir spalvos burbulus. Juos įdėkite į vazą, o tarp burbulų pratieskite šviečiančią girliandą.

·       Kompozicijos iš eglių šakų

Kitas lango ar palangės dekoravimo būdas gali būti tikrų ar dirbtinių eglių šakų, kalėdinių vainikų kompozicijos. Jie puikiai tiks prie jūsų eglutės ir suteiks stilingą šventinę nuotaiką.

Kalėdinės kompozicijos gali būti dekoruotos kūgiais, kaspinais, uogomis, burbulais, dekoratyviniais pabarstukais ir kt.

Kaip išsirinkti kalėdinius vainikus?

kalėdinius vainikus turėtumėme dėkoti liuteronų teologui iš Hamburgo Johannui Wihernui, kuris globojo kelis vaikus iš neturtingų šeimų. Kai vaikai ėmė klausti, kada ateis Kalėdos, Wihernas iš seno medinio ratuko pagamino pirmąjį kalėdinį vainiką ir papuošė jį dvidešimt keturiomis mažomis raudonomis žvakėmis ir keturiomis didelėmis baltomis žvakėmis. Kiekvieną rytą buvo uždegiama viena maža žvakė, o sekmadieniais prie jų buvo dedama po vieną didelę žvakę.

Todėl tradiciškai kalėdinis vainikas nebuvo kabinamas ant durų. Jei norite pasigaminti tokį kalėdinį vainiką, tiesiog nusipirkite jį ar pasigaminkite patys, uždekite žvakes bei dėkite ant stalo.

·       Kalėdų vainikas ant durų

Nors tik vėliau atsirado tradicija kabinti Kalėdų vainikus ant durų, ši iš karto prigijo. Prekyboje galite rasti dekoracijų ar kalėdinių vainikų, kurie puikiai tiks bet kokiam interjerui.

Taip pat galite naudoti dirbtinės eglės šakas apibarstytos sniegu arba ryškius vainikus su įvairiomis uogoms.

·       Kalėdų vainikas virš židinio

Kita populiari vieta vainikui yra tiesiai virš židinio. Ten jis atrodo tiesiog nuostabiai ir sukurs šilumos ir jaukumo atmosferą.

·       Kalėdų vainikas ant lentynos

Jei nenorite tradicinio kalėdinio vainiko panaudojimo, tiesiog padėkite jį ant horizontalaus paviršiaus, atremdami į sieną arba pakabinkite ant knygų lentynos – ten jis atrodys gražiai ir originaliai.

Jeigu norite pasisemti naujų idėjų ar įsigyti originalių papuošimų Kalėdoms, kalėdinių dekoracijų ant langų ar kalėdinių vainikų, apsilankykite internetinėje parduotuvėje kalėdos.ltkalėdos.lt!

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode